Securitatea cibernetică a devenit o problemă foarte importantă în ultimul an. Trecerea fără precedent la munca la distanță a adăugat o altă variabilă situației, oamenii accesând acum datele companiei din afara competenței rețelelor IT ale angajatorilor și a infrastructurii de securitate cibernetică.

Securitatea cibernetică devine ceva ce angajaților li se cere să își asume. În calitate de profesionist în domeniul resurselor umane, aceste preocupări privind securitatea cibernetică au o dimensiune unică, dat fiind că resursele umane au acces de neegalat la datele sensibile ale angajaților și ale companiei.

Mai jos sunt prezentate trei sfaturi privind securitatea cibernetică pentru profesioniștii în resurse umane.

VPN-uri                           

VPN-urile au devenit instrumente neprețuite de securitate cibernetică pentru lucrătorii la distanță din toate industriile, deoarece tot mai mulți oameni accesează datele și rețelele companiei din propriile case. Scopul unei rețele VPN este de a ajuta la stabilirea unei conexiuni de rețea protejate prin criptarea traficului dvs. de internet și disimularea identității dvs. online. Obiectivul este de a face dificilă urmărirea, interceptarea și furtul datelor de către actori sau intruși neautorizați.

Autentificare cu doi factori

Autentificarea cu doi factori este un alt sfat valoros pentru securitatea cibernetică pentru profesioniștii din domeniul resurselor umane și pentru organizații, deoarece înseamnă că hackerii trebuie să ocolească un alt nivel de protecție înainte de a avea acces la date. Chiar dacă credeți că parola dvs. este robustă și dificil de furat, phishingul, spidering-ul, ingineria socială, atacurile cu forță brută, atacurile la masă curcubeu și instrumentele de analiză a rețelei sunt utilizate în mod obișnuit de către hackeri pentru a descoperi parolele.

Fii sceptic

Poate că cel mai important sfat pentru securitatea cibernetică pentru HR este să rămâi sceptic cu privire la toate e-mailurile primite. Phishingul este unul, dacă nu chiar cel mai comun mod în care infractorii cibernetici încearcă să obțină acces la datele companiei. Nefericirea acestor e-mailuri poate lua mai multe forme, inclusiv link-uri care, atunci când se face un simplu click, instalează programe malware și software de urmărire, sau chiar încercări de hacking deghizate în cereri aparent legitime de la colegi, clienți și alți profesioniști din industrie. Este important să utilizați un antivirus bun cu capacități de scanare a e-mailurilor pentru a vă asigura că ceea ce deschideți este o aplicație reală de lucru și nu ceva rău intenționat.

Profesioniștii în resurse umane au, probabil, o datorie unică de a ține la curent și de a implementa cele mai bune practici de securitate cibernetică, în special în timp ce lucrează la distanță, în afara protecției infrastructurii IT a companiei.

Sursa: https://www.humanresourcestoday.com/?open-article-id=19781786