Riscul alegerii unui angajat nepotrivit va fi întotdeauna prezent, dar este posibil să-l reduceți prin organizarea unui proces reușit de recrutare. Un număr mic de candidați, un profil slab realizat, problema abilităților interumane și lipsa competențelor necesare pentru un anumit post se numără printre factorii care vă pot împiedica să găsiți angajatul ideal. Iată câteva sfaturi pentru punerea la punct a unui proces de recrutare sigur, cu rezultate satisfăcătoare.

Alegeți canalele de distribuție a ofertelor de muncă

Dacă doriți să recrutați un nou angajat, trebuie să luați în considerare toate instrumentele posibile de distribuție a ofertei de muncă, de la internet la o rețea profesională și firme de specialitate. De exemplu, în cazul unei poziții cu care nu sunteți pe deplin familiarizat, nu ezitați să cereți ajutorul unor colegi mai experimentați, care vă pot sfătui în legătură cu fișa postului respectiv. Astfel veți putea fi sigur că cerințele postului sunt corecte. De asemenea, există posibilitatea să găsiți candidatul perfect chiar în cadrul companiei dumneavoastră. Totodată, puteți utiliza cu succes o agentie de recrutare personal ,care vă poate ajuta să alegeți unul sau mai mulți candidați, iar acest lucru vă va permite să economisiți timp în acest proces și să vă concentrați pe deplin asupra altor lucruri la fel de importante.

Personalizați oferta de muncă

Uneori, pentru că nu vreți să pierdeți prea mult timp pregătind fișa postului vacant, ați putea fi tentat să folosiți un șablon standard, cu informații minime. Nu este o idee bună. Nu sunteți singura unitate de recrutare. Este adevărat, trebuie să alegeți dintre mai mulți candidați, dar și ei au de ales între mai multe oferte de recrutare. Așadar, este important să vă diferențiați pentru a atrage cele mai bune candidaturi. Puteți face acest lucru prezentând o structură clasică, dar adaptată nevoilor companiei dumneavoastră. Nu uitați, de asemenea, să menționați elemente esențiale: pregătirea profesională, remunerația, beneficii, toate detaliile pe care le considerați utile.

Citește mai mult: https://www.wall-street.ro/articol/Careers/277406/5-sfaturi-pentru-o-recrutare-reusita.html