Aproape toți liderii de resurse umane se luptă să găsească noi angajați acum. Nu este un lucru ușor de făcut, dar este posibil cu abordări calculate și unice în ceea ce privește recrutarea și menținerea  angajaților în urma pandemiei.

Aproape jumătate din toate companiile nu pot ocupa posturile pe care le dețin, potrivit datelor Federației Naționale a Întreprinderilor Independente și a Biroului Statisticilor Muncii din SUA. Aproape 80% dintre angajatori consideră că este dificil să găsească candidați calificați pentru funcțiile scoase la concurs, a constatat Conference Board.

Problema resurselor umane vine în urma schimbărilor bruște apărute datorită pandemiei și datorită faptului că mulți șomeri nu caută un loc de muncă în mod serios.

Iată șase strategii pentru a găsi, angaja și păstra în perioade dificile.

Regândiți-vă abordarea

Liderii de resurse umane trebuie să își regândească și să-și revizuiască abordarea privind recrutarea și angajarea. Ceea ce ați făcut în trecut pentru a găsi noi angajați nu va funcționa probabil acum. Cercetătorii de la Harvard spun că este esențial să examinați fiecare etapă a proceselor și practicilor dvs. pentru a identifica cele mai mari domenii potențiale pentru a ajunge la un grup de candidați mai larg și mai calificat.

Creați parteneriate unice

Gândiți-vă la populația din zona dumneavoastră și la nevoile ei, ce servicii puteți oferi pentru a face venirea la locul de muncă mai ușoară pentru ei.

Concentrați-vă pe zona geografică

Mulți angajatori au introdus modele de lucru hibride și au oferit angajaților posibilitatea să muncească de la distanță din cauza pandemiei. Acest lucru a permis unor companii să-și extindă rețeaua de angajare, obținând pentru prima dată forță de muncă din diverse zone și continente.

Dar mulți angajatori au nevoie de oameni care să vină să lucreze offline. Cercetătorii de la Harvard au descoperit că una dintre cele mai bune modalități de a atrage talente locale este să oferiți anumite beneficii. De exemplu: schimbați programul de lucru la patru zile, 10 ore/zi, astfel încât să reduceți numărul de zile/ore în care angajații trebuie să petreacă timpul pe drum.  Sau mai puteți oferi credite de transport public.

Oferiți oportunități de recalificare

Candidații de calitate este posibil să nu aplice la funcțiile scoase la concurs, deoarece nu cred că abilitățile și experiența lor se aliniază cu locul de muncă. Experții Cengage vă sugerează să luați în considerare înlăturarea cerințelor obligatorii precum: diploma, certificatele și licențierea într-un anumit domeniu pentru lucrătorii calificați. Explicați în fișele postului că doriți candidați care sunt dispuși să învețe noi abilități și să-și sporească cunoștințele.

Apoi, faceți o scurtă descriere a tipului de pregătire sau recalificare pe care candidații îl pot anticipa. În mod ideal, puteți oferi oportunități de învățare care să le permită o oarecare flexibilitate.

Subliniați succesul pe termen lung

Într-un an în care cu toții am simțit că totul a fost incert, nimic nu vinde mai bine oportunitatea de muncă ca stabilitatea.  Discutați cu recruții despre modul în care abilitățile, speranțele și viziunea lor se aliniază cu cele ale companiei. Arătați-le cum își pot dezvolta și avansa cariera în cadrul organizației.

„Candidații, sunt înfometați de oportunități de învățare continuă pentru a înflori în forța de muncă”, spune Jeri Herman, vicepreședinte senior pentru resurse umane la Cengage.

„Oferirea de programe de calificare asociate cu formarea la locul de muncă va dovedi că se investește în sprijinirea întregii cariere a angajaților, ceea ce nu numai că determină atragerea de talente, ci și păstrarea pe termen lung a acestora.”

Întoarceți-vă la școală

„Prin parteneriate cu licee, colegii comunitare și programe tehnice sau profesionale, întreprinderile deblochează capacitatea de a sfătui instituțiile cu privire la ofertele de cursuri care le oferă elevilor abilitățile necesare pentru a ocupa locurile de muncă scoase la concurs și cererile de locuri de muncă locale”, spune Herman.

De exemplu, puteți oferi angajaților actuali și celor în curs de recrutare cursuri mecanice la un colegiu din comunitatea locală. Apoi, puteți îmbunătăți dvs. „un brand prin recrutarea directă a talentelor după absolvirea studenților”, spune Herman.

Sursa: https://www.hrmorning.com/articles/find-new-hires/