Conform unui sondaj recent realizat de Microsoft, mai mult de 40% dintre lucrători se gândesc să își părăsească locul de muncă anul acesta. În plus, potrivit Biroului Statisticilor Muncii din SUA, patru milioane de americani și-au părăsit locurile de muncă în iulie 2021 și s-a văzut un record de 10,9 milioane de locuri de muncă vacante la sfârșitul lunii iulie. În loc să fiți surprinși când angajații de top demisionează, căutați semne timpurii și luați măsuri.

Iată 7 semne care arată că angajații sunt pe cale să renunțe la locul de muncă:

  1. Cereri nerealiste

O cerere de creștere a salariului sau o promovare venită din senin semnalează de obicei că angajatul dvs. a luat în considerare alte opțiuni de carieră sau se simte subevaluat. Ca urmare, va considera că mărirea salariului este singurul motiv bun pentru a rămâne în firmă.

  1. Vagitatea cu privire la angajamentele viitoare

O modalitate sigură de a evalua angajamentul pe termen lung este de a întreba angajații în detaliu despre viitoarele evenimente sau inițiative la locul de muncă. De exemplu, să presupunem că aveți un angajat care va trebui să plece în deplasare sau un proiect mare la câteva luni distanță. Dacă un angajat nu intenționează să rămână, probabil că va evita să intre în conversații despre acel eveniment sau proiect.

  1. Menaj de birou

Când angajații buni sunt pe cale să plece, se vor ocupa ca în urma lor să lase un spațiu plăcut, curat și ordonat pentru cel care va veni în locul său, așadar, vor organiza fișiere, vor urmări lucrurile restante și multe alte lucruri asemănătoare. Această organizare are două scopuri: să nu dezamăgească compania și să-și păstreze reputația intactă. Pot chiar să înceapă să scoată și o parte din obiectele personale din birou, ceea ce este un semn sigur al dezangajării emoționale.

  1. Întâlniri cu ușile închise

Cel mai adesea, când un angajat dorește să renunțe, îi spune și cel puțin unui coleg de muncă acest lucru. Dacă vedeți întâlniri mai frecvente cu ușă închisă sau prânzuri în afara locului de muncă, acesta poate fi un semn bun că se plănuiește o plecare. În calitate de angajator, s-ar putea să observi, de asemenea, că prietenii angajatului care plănuiește să plece, evită să intre în conversații directe cu dvs. pentru a evita să răspundă la orice întrebare dificilă sau să pară neloiali.

  1. Evitarea șefului

Cei mai performanți din firmă au adesea o relație bună cu șeful lor și nu vor să-i dezamăgească sau să fie forțați să îi mintă. Prin urmare, evitarea completă a șefului este un lucru foarte evident că ceva se petrece cu angajatul.

  1. Schimbarea obiceiurilor

Dacă angajatul dvs și-a schimbat recent obiceiurile de la birou, vine mai târziu la muncă sau pleacă mai devreme, sau poate că nu mai răspunde la mesajele trimise  seara sau în weekend, acest comportament fiind întărit și mai mult de perioadele offsite sau offline în timpul zilei de lucru, atunci este posibil ca angajatul să se afle la alte interviuri în acele intervale, deci urmează să părăsească firma.

  1. Activitate de social media și de rețea

Poate că cea mai vizibilă schimbare este atunci când cineva își actualizează profilul LinkedIn și devine mai activ în discuții legate de muncă . Mulți angajați nu își dau seama că angajatorul lor poate observa când fac noi conexiuni cu recrutorii sau încep să urmărească firmele de căutare executivă și deseori încep să-și crească rapid conexiunile.

Pentru a evita o pierdere a unor persoane importante din firmă, încercați să observați și să înțelegeți problemele critice. Nu faceți greșeala obișnuită de a presupune că problema este doar banii. Este frecvent un factor, dar rareori un factor principal de decizie pentru ca o persoană să demisioneze. În schimb, trebuie să identificați cauza reală a nemulțumirii și să implementați soluții specifice. Strategiile comune includ recunoașterea regulată, investițiile în dezvoltarea personală, progresul în carieră și îmbunătățirea comunicării.

Cea mai bună apărare împotriva pierderii talentelor de top este utilizarea unui dialog deschis regulat, care să aibă ca subiect de discuție motivele pentru care continuă să lucreze în firmă. . Realizând aceste interviuri , veți înțelege mai bine ce anume angajează și motivează membrii cheie ai echipei.

Sursa: https://www.entrepreneur.com/article/387768