Previziunile economice pentru relansarea economiei post-pandemie sunt foarte optimiste. Țări precum România, Turcia și Serbia au printre cele mai mari creșteri economice prognozate până la sfârșitul anului 2021. Acest climat de optimism este vizibil în tendințele de recrutare și în planurile strategice de angajare ale multor companii din Europa de Est, Orientul Mijlociu și Africa de Nord. Companiile și departamentele de resurse umane sunt mai atente la subiecte precum creșterea inegalității, lipsa competențelor, bunăstarea angajaților și altele.

În acest context, Adecco Group a lansat studiul HR 20.21. Acesta are ca scop identificarea provocărilor și trendurilor din activitatea de HR a țărilor membre Adecco Group, din regiunile: Europa de Est, Orientul Mijlociu și Africa de Nord (Polonia, Cehia, Ungaria, Slovenia, România, Bulgaria, Serbia, Grecia, Turcia, Tunisia și Emiratele Arabe Unite). Studiul a chestionat peste 400 de profesioniști în domeniul resurselor umane, din toate sectoarele economice, care acoperă roluri multiple în cadrul departamentelor de HR. Raportul exploreaza concluziile chestionarului aplicat, alături de explicații oferite de cei mai experimentați consultanți Adecco.

“Încă de la începutul anului, am sesizat trendurile validate de acest raport. Simultan cu relansarea economiei, piața candidaților din România și din regiune a devenit mult mai competitivă. Nu putem compara contextul actual cu cel din 2019, însă această situație pune presiune pe specialiștii din HR. Colegii noștri care gestionează proiecte de recrutare se confruntă cu un număr din ce în ce mai redus de candidați, așteptări nerealiste cu oferta pieței muncii, discrepante între educația formală și nevoile angajatorilor, iar în unele sectoare, tendința de a avea liste scurte de candidați cât mai extinse.” – a declarant Florin Godean, Country Head Adecco România.

Citește mai mult: agendaconstructiilor.ro