Productivitatea angajaţilor creşte mai mult decât salariile oferite în competiţia pentru atragerea de salariaţi, crede Adrian Codîrlaşu, vicepreşedintele Asociaţiei CFA Society.
„La cum cresc PIB-ul şi consumul, cred că productivitatea angajaţilor creşte mai mult decât partea de competiţie pentru atragerea de salariaţi. Eu cred că va fi un proces de convergenţă către salariul din Uniunea Europeană, salariul mediu. Această creştere de salariu se va traduce şi în creşteri de preţuri, deci va fi convergenţă atât pe salarii, cât şi pe preţuri. Vor creşte în tandem, ceea ce înseamnă că pentru companii va fi sustenabilă menţinerea acestui ritm de creştere. Ceea ce va accelera convergenţa, mai ales pe slujbele ce presupun educaţie, este partea de remote working“, a declarat Adrian Codîrlaşu în cadrul emisiunii de business ZF Live.
Mai mult, spune el, vedem cum Europa iese din această criză cauzată de pandemia de COVID-19 şi va căuta salariaţi, iar un mod de a îi atrage este prin remote working, care va crea o anumită presiune pe piaţa locală. Sondajul lunar CFA Macroeconomic Confidence Index din mai arată că indicele ROBOR la 3 luni, folosit pentru calcularea dobânzilor variabile la creditele în lei contractate înainte de luna mai 2019, va ajunge la 1,97% în următoarele 12 luni. Nivelul ROBOR după care ar trebui să fim îngrijoraţi este de 5%, deci este loc de creştere a dobânzii ROBOR, crede Codîrlaşu.
Citește mai mult: https://www.zf.ro/zf-live/zf-live-adrian-codirlasu-vicepresedintele-cfa-productivitatea-20163746