Compania Emerson, parte a concernului american cu acelaşi nume, a ajuns la un număr de aproape 3.000 de angajaţi în sediul de la Cluj şi are deschise circa noi 100 de poziţii. Compania este prezentă şi la Bucureşti printr-un birou de vânzări care gestionează activitatea din sud-estul Europei.

”Ne aflăm într-un proces intens de extindere, suntem în permanenţă în căutarea oamenilor potriviţi care să completeze echipele de specialişti. În următorii doi – trei ani estimăm o creştere de aproximativ 20% a numărului de angajaţi la nivel naţional”, a spus pentru ZF Alina Negru, director general al Emerson Cluj, citata de ZF.

În prezent, compania a publicat aproximativ 100 de anunţuri de angajare pentru roluri precum junior quality assurance analyst, project manager, Oracle project manager, HW project manager, digital marketing specialist, sales support engineer, electronics engineer, senior business analyst sau supplier quality engineer, potrivit informaţiilor publicate de reprezentanţii Emerson pe site-ul de recrutare ejobs.

În februarie 2021, Emerson a extins spaţiul destinat producţiei şi serviciilor aferente – inginerie, achiziţii – din comuna Gilău, Cluj, pentru unitatea de producţie Appleton, ce produce corpuri de iluminat şi panouri electrice pentru atmosfere explozive şi, de asemenea, a recrutat 300 de persoane noi.