După multe întâlniri și argumentări, denumirea de analist comportamental a fost pronunțată în iunie 2021 în sedinta de Parlament, de către Președintele Senatului, Ministrul Muncii și ceilalți senatori și secretari de stat din partea Ministerelor. Întreaga ședință a fost focusată pe acreditarea profesiei și reglementarile din domeniul TSA.

„Am considerat că este imperios necesară introducerea acestei profesii în Codul Ocupațiilor din România și, alături de reprezentanți ai statului, vom face pași concreți pentru a crea infrastructura necesară recunoașterii profesiei”, a declarat Anca Dumitrescu, Președinte Autism Voice, Analist Comportamental (Board Certified Behavior Analyst).

Applied Behavioral Analysis (ABA) – Analiza Aplicată a Comportamentului (sau terapia ABA cum este cunoscută) se fundamentează pe instrumente validate științific şi tehnici ce pot fi folosite în tratamentul copiilor diagnosticați cu autism. În România există peste 4000 de profesionişti ABA, dintre care aproximativ 200 au urmat cursuri de specializare în cadrul unei universităţi internaţionale, cursuri aprobate de ABAI –Association for Behavior Analysis International

Citește mai mult: https://www.prwave.ro/analistul-comportamental-va-fi-introdus-in-codul-ocupatiilor-din-romania/