Alfabetizarea digitală va deveni la fel de importantă ca cea funcțională într-un viitor nu foarte îndepărtat, a declarat Andreea Paul, conferențiar universitar la Academia de Studii Economice (ASE) și președinte al organizației nonguvernamentale INACO. Meseriile care presupun taskuri repetitive vor dispărea și vor fi înlocuite de roboți, iar tinerii trebuie să-și antreneze din timp abilitățile unice, care nu pot fi automatizate, pentru a supraviețui pe piața muncii în viitor.

„Dacă ne raportăm la nomenclatorul de meserii – putem spune că viitorul este al digitalizării și al tehnologiei , cartea salvatoare. Dar nu unica.”, spune Andrea Paul .

Abilitățile-cheie cerute deja de angajatorii care sunt în pas cu trendurile sunt gândirea analitică, cea critică, dar și capacitatea de a folosi baze de date, de a învăța în mod permanen și mai ales aceea de a rezolva probleme. Și pentru asta, spune conferențiarul universitar, trebuie să știi să pui întrebarea corectă. Acestea sunt, în aceeași măsură, skill-urile esențiale pe care le vor cere meseriile viitorului.

Citește mai mult: gandul-ro