Beneficiile flexibile extrasalariale sunt un instrument eficient de motivare a angajaților

Începând cu anul 2019 lumea arată altfel, inclusiv la job. Peste 70% dintre români consideră că pandemia a schimbat modul de a munci. Astfel, nevoile angajaților s-au modificat considerabil în ultimii ani și implicit stimularea motivației acestora se realizează altfel. În plus, cultura organizațională a unei companii are specificații diverse.

Angajații români își doresc libertate de alegere în privința tipului de beneficii extrasalariale acordate de angajator, iar pandemia a contribuit la accelerarea acestei nevoi, întrucât obiceiurile de cumpărare și preferințele de consum au suferit schimbări importante. În viitor, beneficiile flexibile vor fi tot mai accesate de către companii, se evidențiază o tendință ascendentă către acest tip de beneficii. În prezent, 11,6% dintre angajații români au beneficii flexibile.

De ce să optezi pentru acest tip de beneficii pentru angajații tăi?

Up România pune la dispoziția cliențiilor săi platforma Up MultiBeneficii prin care angajaților le este oferită posibilitatea de a decide cum utilizează fondurile oferite lunar sau anual pentru beneficiile flexibile disponibile în platformă. În plus, platforma vine la pachet cu componenta de digitalizare, tot mai necesară pentru majoritatea companiilor.

Atunci când angajaților le este oferită autonomie, fie că discutăm de autonomie în task-urile zilnice sau în a decide cum își gestionează beneficiile extrasalariale, acest lucru este și o degrevare de responsabilități pentru companie, în timp ce nevoile angajaților sunt ascultate. Fie că ne referim la  cardul cadou, cardul de masă, un abonament medical sau la sala de sport, chiar și ședinte de coaching sau psihoterapie, platforma permite alegerea unui nou tip de beneficiu în fiecare lună,  în acord cu preferințele sau nevoile lor, în continuă schimbare.

Pentru companii, utilizarea unei platforme de beneficii extrasalariale flexibile implică o administrare mai ușoară a alocării acestora, a rapoartelor financiare și a facturilor. În plus, departamentul de HR va avea o logistică simplificată a acordării beneficiilor și acces facil la raportul lunar sau anual pentru fiecare angajat.

Motivația la job nu este doar intrinsecă, aceasta depinde foarte mult și de cât de apreciată se simte fiecare persoană de către angajator. O relație de lungă durată și cu beneficii pentru ambele părți este aceea în care angajatul și angajatorul se simt ascultați și ajung la obiective comune, având nevoi și viziuni diferite. Numeroase studii au arătat că angajații motivați vor menține un nivel ridicat de inovare, producând, în același timp, o muncă calitativă într-un mod eficient. Beneficiile extrasalariale flexibile îi vor face pe angajați să se simtă ascultați și să aibă sentimentuul că nevoile lor personale și profesionale sunt luate în considerare.

Platforma Up MultiBeneficii, realizată de Up România, oferă tuturor companiilor interesate soluții eficiente pentru a oferi angajaților beneficii extrasalariale potrivite interesului, etapelor de viață în care se află, priorităților și gusturilor acestora.  Obiectivul platformei este de a fi întotdeauna o soluție actuală, cu multiple opțiuni, motiv pentru care rețeaua de parteneri afiliați este în mod permanent extinsă. Recent, au fost încheiate noi parteneriate cu furnizori din sectoarele de cultură, sport, turism, cadouri și sănătate precum Booking.com, librăria Nemira, Teatrul Radu Stanca sau New Sport Solutions, oferind beneficiarilor oferte și discounturi preferențiale.