Recunoașterea și îngrijirea sănătății mentale și emoționale a angajaților reprezintă un aspect important pentru succesul și stabilitatea organizațiilor. În cadrul comunității OSC-GlobalHRManager am derulat recent un sondaj pentru a investiga modul în care organizațiile integrează aceste aspecte în pachetele lor de beneficii extrasalariale.

47% din respondenți au declarat că organizațiile lor oferă astfel de beneficii prin abonamente medicale, recunoscând, astfel, importanța acoperirii sănătății mentale și emoționale prin intermediul abonamentelor. Această abordare reflectă o conștientizare crescută a legăturii dintre sănătatea mintală și bunăstarea generală a angajaților.

În 25% din cazuri, abonamentele acoperă doar servicii privind sănătatea fizică. Acest lucru poate indica o oportunitate de îmbunătățire în abordarea îngrijirii sănătății mentale și emoționale.

Un procent de 22% dintre respondenți au declarat că nu oferă abonamente medicale angajaților, cee ace poate fi interpretat ca un atribut al unor restricții financiare sau de resurse necesare organizației pentru un astfel de beneficiu.

Restul de 6% a indicat alte metode de acoperire sau beneficii pentru sănătatea mentală și emoțională, care se pot traduce prin programe de consiliere sau acces la resurse educaționale.

Săptămâna aceasta, membrii comunității OSC-GlobalHRManager au fost întrebați dacă utilizează tehnologiile emergente în procesele de resurse umane. Puteți accesa și răsunde la această întrebare pe pagina de Linkedin GlobalHRManager.