Beneficiile extrasalariale variază și se dezvoltă în mod permanent, în acord cu nevoile angajaților din piața muncii. De la clasicele tichete de masă, devenite acum carduri, în contextul digitalizării, astăzi managerii de companii sau HR dispun de o gamă mult mai variată de beneficii pe care să le poată oferi angajaților cu scopul de a-i motiva și loializa.

În ultima perioadă, odată cu schimbările survenite în urma contextului sanitar, multe dintre companii au înlocuit beneficiile extrasalariale acordate salariaților, în raport cu noile nevoi ale acestora. Abonamentele de sănătate la clinici private au devenit un beneficiu des oferit, alături de cardurile de masă sau de cele cadou.

Însă, ultimul an și jumătate a avut efecte negative la nivelul tuturor sectoarelor țării, precum cel cultural, care a suferit mari pierderi la nivelul cifrelor de afaceri. Cinematografele și teatrele au fost închise, vizitele la muzeu au fost amânate pentru o data ulterioară, necunoscută la acel moment, evenimentele culturale, concertele și festivalurile au fost stopate și totul a căpătat o notă de necunoscut.

Astăzi, din fericire, lucrurile încep să își reia cursul normal și ne putem bucura din nou de aceste experiențe minunate, care ne îmbogățesc. E important să susținem evenimentele culturale pentru a sprijini revenirea sectorului pe linia de plutire. Putem merge mai des la film, la o piesă de teatru sau să programăm vizita la muzeu restantă, alături de prieteni.

Ce pot face companiile pentru a sprijini cultura

Companiile angajatoare au la dispoziție o serie întreagă de beneficii extrasalariale, printre care se numără și tichetul cultural pe suport de hârtie si pe suport electronic, o soluție simplă pentru angajați mai fericiți și relaxați. Cu siguranță, orice persoană va aprecia un astfel de beneficiu după o perioadă în care am stat cu toții închiși în case.

Angajatorii pot alege să răsplatească performanța din timpul programului cu timp de calitate în viața personală pentru echipele lor, prin oferirea cardurilor Up Cultură.

Ce este cardul Up Cultură?

Acest tip de beneficiu extrasalarial modern este oferit prin intermediul unui card, un instrument practic și actual, cu ajutorul căruia pot fi achiziționate produsele și serviciile culturale preferate, inclusiv de la parteneri afiliați care acceptă plata online.

Prin cardul Up Cultură pot fi cumpărate bilete si abonamente la proiecții cinematografice, concerte, târguri si expozitii, festivaluri, piese de teatru sau acces în parcuri tematice (inclusiv cele destinate copiilor), la muzee și evenimente culturale, cum sunt spectacolele. De asemenea, beneficiarii cardului pot achiziționa pentru cei mici și cărți sau manuale școlare, filme ori albume muzicale.

Cardul Up Cultural este emis sub licența Mastercard și are o valabilitate de 4 ani de la data emiterii. Acesta poate fi folosit doar de beneficiar, fiind personalizat cu numele, prenumele si CNP-ul salariatului. Tehnologia Contactless permite plata imediată, fără a fi necesară introducerea codului PIN (pentru plățile a căror valoare este mai mică de 200 de lei).

Avantajele tichetelor pentru angajator

Up Cultură este un instrument ce oferă logistică simplificată pentru organizații și o implementare rapidă, iar angajatorii au opțiunea de a alimenta cardul lunar sau doar ocazional, în funcție de nevoi. În oricare dintre variante, acesta contribuie la construirea unor echipe mai creative, mai implicate, și, implicit, la reducerea fluctuațiilor de personal, precum și a costurilor companiei.

Avantajele pentru salariați

Angajații beneficiază de opțiuni variate și ofertante de petrecere a timpului liber, precum și de libertatea de a alege produsul sau serviciul dorit.

De asemenea, suma aferentă cardului Up Cultură este scutită de la plata contribuțiilor salariale obligatorii, astfel, angajații se bucură de o putere de cumpărare mai mare.

Beneficiarii cardurilor Up Cultură au posibilitatea să se bucure de acest avantaj extrasalarial utilizând sumele alocate atât în librării, existând acoperire națională pentru cele fizice, dar și pentru cele online, în Muzee, cum ar fi: Bruckenthal, Museum of Senses, Muzeul Țăranului Român.

Paleta de opțiuni unde pot fi utilizate cardurile Up Cultură se extinde și pe segmentul Cinematografe (ex: Elvire Popesco).

Din categoria partenerilor care acceptă ca modalitate de plată cardul Up Cultură se numără și BILETE ONLINE prin platformele: eventbook.ro, entertix.ro.

Mai multe detalii despre cardul Up Cultură și solicitarea unei oferte personalizate pot fi aflate dând click aici: https://upromania.ro/companii/card-cultural/.