Cardul de vacanță este un beneficiu disponibil atât pentru angajații din mediul privat, cât și pentru mediul public. Reprezintă soluția optimă de a oferi angajaților un beneficiu extrasalarial în scopul refacerii capacității de muncă.

Dezvoltat sub licență Mastercard, este un instrument de plată cu tehnologie contactless încorporată. Acest instrument de recompensare plasează angajatorul care oferă un asfel de beneficiu în categoria celor moderni, digitalizați, dornici să țină pasul cu tehnologia, fiind în același timp și un instrument de loializare și de retenție în cadrul companiei.

Concedii cu beneficii pentru angajați

Cardul de vacanță se oferă tuturor angajaților care au un contract individual de muncă.  Valoarea maximă pe care un angajat o poate primi reprezintă echivalentul a 6 salarii minime brute, care reprezintă echivalentul a 15.300 de lei pe an. Prin intermediul acestui beneficiu extrasalarial, angajații beneficiază de o soluție de plată modernă și rapidă cu care achită servicii de cazare, masă, transport sau tratament balnear. Este important de reținut faptul că în pachetul turistic pe care îl achiziționează este obligatoriu să fie inclusă cel puțin o noapte de cazare.

Pe simulatorul disponibil în pagina de produs, angajatorii pot descoperi ce economii fac dacă aleg să folosească Up Vacanță, ca instrument de motivare a angajaților.

Avantajele cardului Up Vacanță pentru companii sunt:

  • economii de până la 37% din bugetul de prime de vacanță;
  • scutirea de contribuții patronale și salariale;
  • posibilitatea de a petrece un concediu în România alături de familie, asigurându-le echilibrul dintre viața personală și cea profesională;
  • gestiune rapidă, oricând din platforma dedicată: www.uponline.ro;
  • sistem optim de recompensare, 100% deductibil fiscal la calculul impozitului pe profit.

Beneficiarii pot folosi cardurile Up Vacanță direct la unităţile de cazare, cât şi la agenţiile de turism de pe întreg teritoriul României. Acest instrument nu este doar modern și ușor de folosit, el este și rapid, în sensul în care angajatul primește și poate utiliza suma în aceeaşi zi în care angajatorul efectuează plata.

Cardul poate fi utilizat cu diverse ocazii din timpul anului, fie că vorbim de vacanța de Paște, de o escapadă la munte sau la mare sau de câteva zile de tratament balnear. Lista unităților care acceptă cardurile Up Vacanță se actualizează permanent și poate fi consultată aici.

Cardul Up Vacanță – instrument sigur și rapid

Beneficiarii de carduri Up Vacanță pot descărca gratuit aplicația Up Mobil din Google Play, App Store sau Huawei AppGallery. Plata cu acest instrument se realizează simplu, sigur și rapid, contactless sau cu telefonul, prin Up Mobil, Apple Pay sau Google Pay. De la data alimentării cardului, beneficiarii au la dispoziție 1 an pentru a-și consuma valoarea încărcată pe cardul de vacanță.

Beneficiarii au permanent informații despre soldul și tranzacțiile efectuate prin accesarea aplicația Up Mobil, platforma Up Online, Call Center, PIN prin IVR, Up SMS, serviciu activat opțional de către angajator. De asemenea, beneficiarii vor putea afla de la Victor (asistentul virtual Up România) informațiile despre soldul din cont, cum să-și blocheze sau activeze cardul, care e valabilitatea sumei de pe card etc.

Up Vacanță este beneficiul extrasalarial în baza căruia beneficiarii își pot personaliza vacanța potrivită, folosind instrumentul digital dezvoltat de Up România în parteneriat cu o agenție de turism: Configuratorul de vacanțe.

În cazul în care angajații au primit vouchere de vacanță emise în perioada 1 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2020, este important de știut că aceștia le pot folosi în continuare până la data de 30 iunie 2022.

Pentru mai multe detalii despre cardul Up Vacanță emis de Up România, click AICI sau solicitați mai multe informații la info@upromania.ro.