De Halloween, un sondaj realizat de platforma de recrutare online bestjobs a dezvăluit cele mai mari frici şi „coşmaruri” la locul de muncă, în rândul angajaţilor. Neînţelegerile cu superiorii (42%), urmate de teama de concediere (31%) şi de un volum mai mare de muncă (29%) sunt cele mai frecvente frici. Angajaţii se simt, de asemenea, presaţi de obiective tot mai greu de atins (21%) şi de posibilitatea de a lucra în timpul sărbătorilor (20%), iar pentru 16% dintre respondenţi, tăierea salariului este o sursă semnificativă de îngrijorare.

Pentru mulţi angajaţi, „coşmarurile” la job iau diverse forme, iar la vârful clasamentului se află un şef „de coşmar” (33%), urmat de colegii „horror” (28%), iar pentru 23% dintre respondenţi, salariul „fantomă” adaugă stres suplimentar. Un program de lucru „înfiorător” este o altă provocare pentru 17% dintre angajaţi, însă 30% dintre participanţi declară că nu au parte de astfel de „coşmaruri” la locul de muncă.

Activitatea la job poate veni cu numeroase provocări zilnice. Conform sondajului bestjobs, deadline-urile strânse, naveta zilnică şi şedinţele individuale cu superiorii sunt menţionate fiecare de 20% dintre respondenţi ca fiind aspecte care provoacă „fiori pe şira spinării” la locul de muncă, în timp ce şedinţele interminabile afectează 16% dintre angajaţi. Cu toate acestea, 18% dintre participanţi se bucură de o atmosferă de lucru liniştită, considerând că la job „totul e lapte şi miere.

Halloween-ul nu este o sărbătoare foarte populară în rândul companiilor româneşti, însă dacă ar putea alege o temă de costume pentru Halloween, preferinţele angajaţilor ar reflecta perfect atmosfera de la birou: 26% ar fi „Echipa Burnout,” în timp ce 23% ar opta pentru „Vrăjitorii cafeluţelor.” Aproximativ 14% ar alege să fie „Maniacii Multitasking-ului,” iar 12% ar reprezenta „Echipa Tech Troubles.” Alte opţiuni populare includ „Demonii Deadline-urilor” (10%), „Maratoniştii Pauzei de Masă” (10%), „Monştrii Şedinţelor” (8%) şi „Vampirii Corporatişti” (8%).