Afacerile primilor cinci lanțuri de restaurante după cifra de afaceri, dintre care francizele McDonald’s, KFC și Pizza Hut au generat anul trecut afaceri cu aproximativ 16% mai mici față de 2019. Aproximativ 1.000 de angajați au fost nevoiți să îți găsească altceva de lucru.

2020 nu a adus nicio supriză în clasamentul primelor cinci rețele de restaurante după cifra de afaceri, topul fiind la fel cu cel din 2019, conform Top Firme: Premier Restaurants România ( Mc Donald’s), US Food Network SA (KFC), American Restaurant System SA ( Pizza Hut), Set Corporation SRL (Mesopotamia), Nadenka SRL . Vânzările au scăzut însă între 6% și 48%, astfel că per total, rulajul net raportat în 2020 de cei cinci mari jucători a totalizat 1,5 miliarde de lei, cu 16,3% mai puțin decât cu un an în urmă.

Cea mai mică scădere, de 6%, până la o cifră de afaceri netă de 869 de milioane de lei, a fost raportată de Mc Donald’s, al cărui profit net a fost de 10% din cifra de afaceri, față de 13% cu un an în urmă. Lanțul Mc’Donalds a renunțat la 47 de angajați.

Citește mai mult: economica.net