Anunțul de angajare este, în multe cazuri, primul contact pe care un viitor angajat îl are cu viitorul angajator.  Nu e de mirare că, la o simplă căutare pe internet, descoperi o multitudine de articole despre ce să conțină anunțul de angajare ideal. Înainte să aplice la un job, un candidat analizează informațiile pe care anunțul le oferă dar citește și printre rânduri, ce spune anunțul de angajare despre companie și cultura organizațională.

Dacă la interviu auzim frecvent întrebarea “De ce consideri că ești potrivit pentru poziție?” din partea recrutorului, ea ar trebui să primească răspuns și de la angajator. Ca orice relație de colaborare, potrivirea vine din ambele direcții. Iar dacă ea nu există e mai bine să ne dăm seama de la început, decât să trecem printr-un proces anevoios și uneori traumatizant, în care încercăm să ne adaptăm într-un mediu incompatibil.

Ce spune afișarea salariul în anunțul de angajare

Conform unui sondaj BestJobs despre ce îi determină pe români să își schimbe locul de muncă, 96% au spus că vor să vadă salariul în anunțurile de angajare și 44% dintre cei care caută noi oportunități ezită să aplice la joburile care nu au salariul afișat, pe motiv că oferta salarială ar putea să fie sub nivelul pieței.

Citește mai mult: https://financiarul.ro/companii/ce-spune-anuntul-de-angajare-despre-o-companie/#