De la începutul pandemiei, tot mai multă lume a încercat pe propria piele lucrul de acasă, de nevoie, aceasta fiind una dintre regulile de distanțare socială. Un raport recent arată că, în 2020, 12% dintre angajații cu vârste cuprinse între 20 și 64 de ani din UE au lucrat (preponderent) de acasă. De notat e că această pondere a fost de numai 5-6 procente, în ultimul deceniu.

 

Unii s-au adaptat mai bine acestui stil de lucru, alții mai puțin. Unii au descoperit chiar că acesta li se potrivește cel mai bine și îl preferă oricărui alt stil de lucru.

Helsinki, capitala Finlandei, este locul în care trebuie să locuiești dacă îți place să lucrezi de acasă. Orașul se află în fruntea clasamentului Eurostat în ceea ce privește oamenii care aleg să muncească de acasă. Helsinki a înregistrat cea mai mare pondere a angajaților care au lucrat astfe în 2020, respectiv 37%, conform datelor publicate, joi, de Eurostat.

Citește mai mult: https://www.transilvaniabusiness.ro/2021/10/26/cea-mai-potrivita-tara-din-europa-pentru-munca-de-acasa-cum-sta-romania/