Sursă foto: bursa.ro

Angajatorii români anticipează o activitate de angajare favorabilă pentru cel de-al treilea tri­mes­tru al anului 2021, potrivit celui mai recent studiu al ManpowerGroup privind perspectivele angajării de forţă de muncă, derulat pe un eşantion de 554 de angajatori români, parte dintr-un panel de peste 45.000 de angajatori din 43 de ţări şi teritorii. Rezultatele sondajului pentru cel de-al treilea trimestru al anului 2021 sunt de natură să reflecte impactul situaţiei de urgenţă globale generată de pandemia COVID-19.

Conform datelor Manpower, având în vedere că 26% dintre angajatori prognozează o creştere a numărului total de angajări, 7% prevăd o scădere şi 64% nu aşteaptă nicio modificare, Perspectiva Netă de Angajare rezultată este de peste 19%. După ajustarea datelor pentru eliminarea variaţiilor sezoniere, Previzunea se situează la peste 12%.

Analiza arată că perspectivele de angajare rămân neschimbate în comparaţie cu trimestrul anterior, dar se îmbunătăţesc cu 26 de puncte procentuale în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, când pandemia a avut prima dată un impact asupra sentimentului de angajare.

Citește mai mult: bursa.ro