Digitalizarea reprezintă o prioritate pentru multe companii, iar Cristina Corello, Director de Resurse Umane, Grupul Bosch în România, a prezentat în cadrul conferinței Tomorrow@work, desfășurată pe 15 și 16 martie, modul în care compania sa a făcut pași importanți în această direcție și cum acest lucru a influențat activitatea în cadrul departamentului de HR.
”Toate tehnologiile trebuie să ne asigure că ne putem desfășura în conformitate cu prezentul- smart work, lucru de acasă. Trebuie să ne asigure comunicare și cooperare cu colegii. Cum învățăm și ne integrăm într-o organizație, și acestea trebuie facilitate de tehnologie. Vrem ca printr-o apăsare de buton să putem accesa orice tip de informație. Această accesibilitate duce la autonomie. De exemplu, la nivel de training, HR-ul organiza traininguri si anagajații veneau. Acum vrem să oferim cadrul ca ei să acceseze informația când au nevoie de ea. Noi vedem strategia de HR sub titulatura de <<People matter>>. Sunt 6 mari piloni pe care ne structurăm strategia. Transformarea și digitalizarea sunt două elemente foarte importante acum. Toată experiența și toate platformele prin care ne asigurăm de selecția anagajaților, integrarea lor, prin care măsurăm percepția lor, sunt foarte importante”, a spus Cristina Corello.
Uitându-ne în zona angajaților ce merg la locul de muncă, Toni Florea, Senior Sales Manager, Free Now Romania, a atras atenția asupra impactului pe care drumul până la birou îl poate avea: “Părerea bucureștenilor despre trafic- este mai stresant decât mersul la dentist. Mobilitatea urbană trebuie să se schimbe. Dorința noastră este să fim o parte a soluției, nu a problemei. Misiunea noastră este să facem mobilitatea disponibilă pentru oricine, indiferent de vârstă, venituri sau locație. Cât durează până se găsește o mașină pe platforma noastră? 2 minute căutarea medie. În cât timp ajunge mașina să preia clientul? 3,5 minute în medie până la sosirea mașinii. Cât timp așteaptă șoferul să ajungă pasagerul? 1,9 minute în medie până ajunge pasagerul la mașină. Cât timp durează în medie o cursă? 21 de minute durata medie a cursei. Care este valoarea medie a unei curse business? 29 lei valoarea medie a cursei”.
În linia priorităților marcate de-a lungul conferinței, Andrzej Borczyk, HR Director, Board Member, Grupa Żywiec (HEINEKEN Group), a vorbit despre importanța leadershipului, dar și a sănătății psiho-emoționale în contextul lucrului remote: “98% dintre angajatori sunt de acord că liderii au un rol crucial. 25% dintre lideri sunt pregătiți să joace acest rol într-o lume în schimbare. Este foarte inconfortabil pentru lideri să spuna: nu știu. Dar trebuie să acceptăm acest lucru, să recunoaștem, să setăm niște scenarii și să ne adaptăm la schimbare. Sănătatea psiho-emoțională este foarte importantă. Cât de puternic ești emoțional și psihologic? Aici ne susținem angajații. Vrem să le transmitem cât de important este acest lucru. De exemplu, și un sportiv, are pe lângă un antrenor și preparator fizic și un specialist care îi ajută cu dezvoltarea psihologică. Care este nivelul de sănătate în organizație? Trebuie să te întrebi acest lucru. Mai ales că oamenii nu se văd fizic la fel de mult, este important să ne întrebăm colegii cum se simt. Sentimentul de apartenență este mai mult despre echitate și diversitate. Cât de bine stăm la nivelul diversității și incluziunii?”
Peste 20 de speakeri au privit spre viitorul în Resurse Umane pe 15 și 16 martie, în cadrul evenimentului Tomorrow@work. Alături de aproape 300 de participanți, prezenți onsite sau virtual, aceștia au explorat formulele de lucru ale viitorului, au dezbătut strategii și au schimbat opinii referitoare la rolul departamentelor de HR în viitor. Tomorrow@work a fost cea de a 38-a conferință dedicată sectorului de HR organizată de BusinessMark în cei 9 ani de activitate.