Când vorbim despre cultura la locul de muncă în 2022, primul lucru care va apărea în mințile noastre cu siguranță va fi: evoluția. Culturile vor continua să evolueze ca reacție la pandemia care a schimbat totul. Companiile se vor reinventa, iar angajații vor contribui la revoluționarea locurilor de muncă. Toate acestea se pot întâmpla doar dacă liderii sunt deschiși la transformare, acest lucru fiind esențial pentru succesul fiecărei organizații.

Acesta este ceea ce face acum momentul să vă concentrați pe crearea unei culturi mai bune la locul de muncă. Iată 6 strategii și tactici care vă pot fi de folos:

Atrage pentru a reține

Pe măsură ce trecem de Marea Demisie, majoritatea companiilor vor dori să se concentreze pe reținere – păstrarea angajaților care au rămas loiali împreună cu oamenii nou angajați. Angajații doresc să se alăture sau să rămână la companii unde le este permis să fie autentici.

Sporiți apartenența

Aproape fiecare companie și-a sporit eforturile pentru Diversitate, Echitate și Incluziune (DEI) în ultimii ani, ceea ce poate ajuta la construirea unor culturi mai bune. Pentru a îmbunătăți acest lucru, concentrați-vă pe creșterea sentimentului de apartenență.

„Într-o lume ideală, toți angajații se simt în siguranță și confortabil să fie autentici la muncă”, a declarat Kimberly Reed, Strategist pentru Diversitate, Egalitate și Incluziune. „Dar apartenența este întotdeauna un motor cheie al fericirii și al angajamentului.” Discutați cu angajații despre cum puteți sprijini mai bine eforturile de echitate. Aflați cât de eficiente sunt toate eforturile dvs. DEI, solicitând angajaților să-și împărtășească experiențele.

Îndreptați-vă spre bunăstare

„Cea mai mare provocare cu care se confruntă angajatorii în 2022 este să fie capabili să prezică și să prevină din timp problemele de sănătate mintală ale angajaților, înainte ca acestea să aibă un impact negativ”, a declarat Jan Bruce, CEO și co-fondator.

Una dintre cele mai bune modalități de a aborda bunăstarea angajaților: Normalizați-o. Îndeamnă angajații să vorbească despre lupte interioare. Invitați-i la sesiuni de învățare despre bunăstarea mintală, spirituală și fizică. Un alt pas mare: oferiți noi sau mai multe beneficii pe o platformă digitală. De exemplu, oferiți angajaților acces la consiliere virtuală pentru probleme de sănătate mintală, resurse juridice și financiare și consultații, sesiuni de grup de asistență online, plus buletine informative și seminarii web pentru a ajuta cu îngrijirea preventivă.

Promovați echilibrul dintre viața profesională și viața privată

Un echilibru între viața profesională și viața personală este esențial pentru experiența angajatului. „Echilibrul dintre muncă și viață va continua să fie dificil din cauza schimbărilor continue, a muncii la distanță/hibrid și a granițelor mai încețoșate între muncă și casă”, a declarat Alanna Fincke.

„De fapt, Portugalia tocmai a făcut ilegal ca șeful tău să sune, să trimită e-mail sau să trimită mesaje în afara orelor de lucru, iar Franța are o regulă similară.” Luați exemplul Portugaliei. Puteți promova limitele și echilibrul dintre viața profesională și cea privată prin impunerea de consecințe pentru apelurile, e-mailurile sau mesajele de după orele de muncă.

Faceți conexiuni

Aproape 80% dintre angajați doresc să lucreze într-o organizație în care se simt conectați la scop și la oameni, potrivit cercetării Blueboard. Și aproape 60% ar lua în considerare să renunțe dacă nu s-ar simți conectați la locul de muncă. Construirea conexiunilor poate fi mai dificilă, deoarece situațiile de lucru la distanță și hibride continuă și în 2022.

Conexiunea stimulează implicarea și reținerea. Așadar, lucrați pentru a le arăta angajaților modul în care munca lor unește întreaga forță de muncă și cum lipsa conexiunii dintre ei poate afecta comunitatea, clienții. O tactică de bază: Lucrați cu angajații pentru a reînnoi fișele postului, astfel încât acestea să reflecte scopul, nu doar îndatoririle.

Aliniați recompensele cu așteptările

Angajații doresc să fie recompensați și recunoscuți pentru munca lor. Mai important, ei doresc recunoaștere și recompense care să se alinieze cu valorile lor. Recunoașterea este un instrument esențial în crearea conexiunii la locul de muncă, au descoperit cercetătorii Blueboard.  Conectați-vă personal cu angajații și înțelegeți cum le place să fie recunoscuți și recompensați. Apoi HR-ul poate ajuta la realizarea acestor lucruri.

Sursa: https://www.hrmorning.com/articles/workplace-culture-2022/