Adesea când ne gândim la un interviu de angajare, îl asociem prima dată cu emoțiile care intervin atât înainte de a-l susține, cât și în timpul acestuia. Însă un interviu de angajare nu trebuie mereu să fie un proces în care să ne năpădească doar emoțiile, ci trebuie privit ca pe un exercițiu benefic în parcursul nostru profesional. Este un exercițiu de cunoaștere, atât la nivel profesional, cât și personal pentru că te poți analiza chiar tu, pe tine însuți, nu doar recrutorul.

Ca să te pregătești pentru un interviu de angajare trebuie să ai în vedere că partea cea mai grea se desfășoară înainte, de cele mai multe ori, adică atunci când trebuie să te documentezi și să te pregătești propriu-zis pentru acel interviu. În cele ce urmează îți vom arăta pas cu pas ce urmează să faci.

Documentează-te foarte bine înainte de interviul de angajare

O parte esențială a interviului de angajare se desfășoară, cum spuneam, chiar înainte ca acesta să aibă loc propriu-zis. Informează-te încă de acasă foarte bine cu privire la compania la care mergi să susții interviul.

Citește mai mult: Wall-street.ro