Daniela Pipaș, Head of HR, BRINEL; Co-Fondator, Institutul pentru dezvoltare umană și organizațională în România, a vorbit în cadrul evenimentului „Iași HR Vibes”, de pe 23 iunie, despre importanța cultivării empatiei în interiorul organizației.

Există un spațiu de dialog empatic. Ce înseamnă asta? Atunci când nu am niciun interes. Este foarte greu de construit un astfel de spațiu în organizație. În astfel de spațiu construim leadership pe verticală. Omul se naște cu câtvea calități de bază, sunt foarte atașate de personalitatea lui. Apoi sunt competențele pe care omul le dobândește. Atunci când avem o calitate de bază pe care o manifestăm în exces, devine o capcană. Atunci trebuie echilibrat. Noi la birou suntem conectați foarte tare cu ce avem de făcut. Omul nu este doar acțiune, avem și un univers de sentimente. Dacă 8 ore fac la birou lucruri în care nu cred, în timp îmi pierd motivația. Există niște desincronizări. Trebuie să găsim un spațiu de aliniere la locul de muncă, altfel rămânem în zona de conflict”, a spus Daniela Pipaș.

George Dragne, Business Growth Manager, SanoPass, a vorbit despre soluția care încurajează angajații români să recurgă la medicina de prevenție. „Sunt 30-40 de aplicații instalate pe telefoanele noastre în acest moment, conform studiilor. SanoPass își dorește să fie aplicația din telefon pentru sănătatea noastră. În rețeaua SanoPass sunt aproximativ 10 000 de medici. Cu toții știm că atunci când a venit pandemia, am stat acasă o perioadă de câteva săptămâni dificile. Am stat acasă pentru a diminua presiunea pusă pe sistemul medical. SanoPass sprijină sistemul medical degrevându-l prin serviciile de telemedicină. Acest lucru este gratuit. Roboțelul nostru nu dă greș, îți spune cu probabilitate de peste 95% ce ai putea avea și te ghidează către medicul specialist potrivit. Undeva la 60% din cazurile medicale se pot rezolva prin telemedicină.

De la Anca Puca, Sales Manager, Smartree, am aflat care sunt trendurile pe care pandemia le-a adus la nivel de departament de HR: „Ultimii doi ani ne-au provocat foarte mult, am învățat să luăm decizii rapid și am văzut că se poate lucra eficient și din afara biroului. Care sunt trendurile pe care pandemia le-a adus în viețile noastre, ca oameni sau ca angajați? Primul trend este acela de hyperautomatizare. Dacă într-o companie există un flux ce poate fi automatizat, este doar o chestiune de timp până când va fi automatizat. Acest trend are mare aplicabilitate în departamentele de HR, în zona de calcul salarial și administrare de personal.  Al doilea trend, operațiuni de oriunde, face referirea la faptul că putem avea angajați de oriunde și cu livrare rapidă a proceselor de business. Business owner-ii ar trebui să își creeze un ecosistem propriu astfel încât majoritatea proceselor să poată fi livrate în mediu digital, dar cu o valoarea tradițională a proceselor. Când discutăm de flexibilitate si autonomie, cred că toți oamenii de HR au fost conștienți că dacă vor retenție trebuie să ofere o formă de flexibilitate și autonomie. Munca în regim hibrid a devenit o normalitate pentru mulți dintre noi.”

 

Pe 23 iunie a avut loc o nouă ediție a „Iași HR Vibes”, la care au fost prezenți peste 150 de participanți și speakeri, atât la Palas Congress Hall, cât și virtual, pe platforma MyConnector. În cadrul acestei conferințe, cei 20 de speakeri invitați au discutat despre viteza de reacție a departamentului de HR în situații de criză, acordând o atenție aparte strategiilor prin care specialiștii din domeniu au reușit să răspundă tuturor provocărilor aduse de pandemie, astfel încât organizația să fie pregătită să depășească cu succes orice provocare. Cei care nu au ajuns la eveniment pot solicita înregistrarea conferinței pe site-ul BusinessMark, în secțiunea On Demand.

Iași HR Vibes 2022 este un eveniment organizat de BusinessMark. Platformele Oameni și Companii – GlobalManager.roAdministratie.ro și GlobalHRManager.ro – sunt parteneri de comunicare ai evenimentelor BusinessMark.