Numărul elevilor și studenților care se angajează pe perioada vacanței de vară crește în fiecare an. Dornici să câștige bani pentru a scăpa de dependența de părinți, tinerii își caută de lucru în special pe litoral. Patronii care angajează elevi și studenți primesc de la stat câte 250 de lei pentru fiecare dintre aceștia. Birocrația, însă, îi face pe mulți proprietari de hoteluri, terase și restaurante să nu apeleze la această variantă.

În plin sezon estival, terasele si hotelurile din Mamaia au încă nevoie de angajați, iar cei vizați, elevi sau studenți, nu contenesc să se prezinte cu CV-urile. Vor să se angajeze pe timp de vară, spun ei, pentru ca, măcar câteva luni, să nu mai depindă de banii părinților, să poată pleca în vacanțe ori să-și cumpere lucruri la care visează de ceva vreme.

Afaceriștii din turism au nevoie de personal tânăr, capabil și dispus să lucreze câteva zile pe săptămână, la un program de muncă susținut. Vorbim de o muncă deloc ușoară, dar tinerii care vor să facă un ban de buzunar optează pentru aceasta.

Citește mai mult: profit.ro