Google România anunță că are 32 de poziții deschise la centrul său de la București. Gigantul american caută atât specialiști IT, dar și persoane care doresc să lucreze în vânzări sau marketing și comunicare.

”Ne-am mutat recent într-un birou nou și căutam colegi care să ni se alăture la Google. Avem zeci de roluri deschise în București (Software Engineers, UX, Cloud, etc.), mai ales datorită achiziției Fitbit”, a scris pe Facebook, Dan Oros, Head Of Marketing la Google România.

Din cele 32 de posturi disponibile la Google România, 24 sunt în domeniul ingineriei și tehnologiei, unul este de design, trei sunt la departamentul Marketing și Comunicare, iar șase sunt la Sales, Service & Support.

Joburile se adresează atât persoanelor cu experiență, cât și proaspeților absolvenți de facultăți tehnice. Pentru pozițiile tehnice, compania caută specialiști IT precum: Customer Engineer pentru Public Sector, Google Cloud, Product Manager, Software Engineering Manager, Android Software Engineer, iOS Software Engineer, Software Development Test Engineer.
În 2019, Google a cumpărat într-o tranzacție de aproximativ 2,1 miliarde de dolari compania Fitbit, care a preluat în 2017 producătorul român de ceasuri inteligente Vector Watch și care avea la București cel mai mare centru R&D din afara SUA.
Larry Page şi Sergey Brin au fondat Google în anul 1998, iar în prezent compania are peste 50.000 de angajaţi la nivel global şi oferă o gamă largă de produse şi platforme populare precum: Search, Maps, Ads, Gmail, Android, Chrome şi YouTube. În octombrie 2015, Alphabet a devenit compania-mamă a Google. Gigantul IT a deschis primul birou din România în 2010, la București.