Comunitatea OSC-Hackathons împreună cu Asociația de Lingvistică Computațională, organizează, în perioada 2-4 iunie, H3 – Healthcare in Hospitals Hackathon, ediția a 2-a.
Competiția din acest an este dedicată inovațiilor și identificării de soluții de transformare digitală în spitalele din România. Organizarea continuă procesul început la prima ediție, de a găsi soluții de transformare digitală în domeniul sănătății prin colaborarea cu organizații și instituții, în acord cu tehnologiile existente.
,,Hackathonul H3 – Healthcare in Hospitals Hackathon oferă atât oportunități de inovare într-o manieră disruptivă, cât și de evidențiere a tinerilor pasionați de progres în domeniul tehnologic medical. Obiectivul nostru este cel de a găsi soluții viabile pentru o serie de dificultăți ale sistemului medical. Credem în tinerele talente și în puterea de a inova, prin munca în echipă. Așadar, îi invităm pe toți cei ce își doresc să facă diferența prin acțiunile lor, să se implice alături de noi în proiectul H3 – Healthcare in Hospitals Hackathon”, menționează Cezar Caluschi, General Manager Oameni și Companii, mentor H3.
H3 – Healthcare in Hospitals Hackathon se adresează persoanelor pasionate de tehnologie, inovație și transformare digitală în domeniul medical. Sunt invitați să se înscrie liceeni și studenți cu profil de informatică/calculatoare, profil tehnic, precum și liceeni și studenți cu profil de medicină, marketing, administrarea afacerilor, dar și specialiști din domeniile menționate anterior.
Competiția se va desfășura online, pe o perioadă de trei zile, iar echipele vor fi formate în prima zi a competiției. Proiectele finale vor fi prezentate în cea de-a treia zi a competiției, sub forma unor elevator pitches (5 minute). Totodată, participanții vor realiza o scurtă demonstrație interactivă și vor răspunde la întrebările membrilor juriului.
Proiectele realizate și prezentate în cadrul hackathon-ului vor fi interdisciplinare, îmbinând medicina cu inteligența artificială. Exemple de sub-domenii în care trebuie să se încadreze proiectele din cadrul competiției:
Speech Recognition, Improvement in Clinical Documentation, Data Mining Research, Computer-assisted Coding, Automated Registry Reporting, Clinical Trial Matching, Prior Authorization, Decision Support ,Risk Adjustment and Hierarchical Condition Categories, Ambient Virtual Scribe, Computational Phenotyping and Biomarker Discovery, Population Health Management and Analysis.
Participanții din cadrul H3 – Healthcare in Hospitals Hackathon vor urmări dezvoltarea unor aplicații ce utilizează inteligența artificială, centrate pe siguranța pacientului, având ca scop:
- minimizarea riscurilor din cadrul actului medical;
- reduce apariția daunelor pe care le poate întâmpina un pacient;
- reduce impactul erorilor medicale.
Poți susține această inițiativă de inovare accelerată prin posibilitatea de a deveni sponsor. Mai multe detalii cu privire la acest aspect se regăsesc aici.
Obiectivele H3 – Healthcare in Hospitals Hackathon
- Promovarea ideilor și tehnologiilor inovatoare din domeniul medical către cel de afaceri.
- Analiza impactului pe care proiectele de transformare digitală le pot avea asupra mediului de afaceri.
- Realizarea de conexiuni între facultățile cu profil tehnic, profil medical și companii partenere.
- Identificarea necesităților de transformare digitală în domeniul medical, a ideilor cu impact de piață.
- Inițierea tinerilor în modelarea afacerilor de către personalități din mediul de business.
Participanții la H3 – Healthcare in Hospitals Hackathon se pot înscrie până pe data de 27 mai, completând formularul de aici. Vino în echipa noastră și fii parte a inovării digitale!
Asociația Română de Lingvistică Computațională – ARLC este o organizație nonprofit care se ocupă cu studiul științific al limbii. A fost fondată în 2017 și este dedicată cercetărilor din domeniul Lingvisticii Computaționale și dezvoltării educației române pe același domeniu.