Hornbach, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de construcții și grădinărit, a început procesul de recrutare pentru personalul noului magazin din Cluj-Napoca, ce va fi inaugurat în acest an. Compania vizează angajarea a 120 de persoane.

„Pozițiile deschise sunt cele aflate pe organigrama oricărui magazin din rețeaua noastră. O parte din echipa noului magazin a fost formată, însă, pentru a fi completă, căutăm în continuare persoane care să ocupe poziții precum șefi de raion, lucrători comerciali, lucrători recepție marfă, șoferi și casieri“, a declarat Mugurel-Horia Rusu, Director General Hornbach România.

Potrivit afirmațiilor sale, echipa de management a noului magazin este parțial formată prin promovări interne, însă au fost recrutați și candidați din exterior pentru posturile de șef de raion și director adjunct.

„În cadrul Hornbach, pentru pozițiile de management recrutăm din exterior doar atunci când este absolut necesar. În mod tradițional, acordăm prioritar șansa promovării propriilor angajați, iar în cadrul magazinului din Cluj-Napoca 10% din personal va fi asigurat de persoane transferate din interiorul rețelei existente“, a subliniat reprezentantul Hornbach România.

Ce calități sunt importante pentru candidații Hornbach 

Conform declarațiilor lui Mugurel-Horia Rusu, procesul de recrutare este realizat direct prin resurse interne, fiind unul complex. Astfel, candidații parcurg un preinterviu telefonic și trei interviuri față în față.

„Principalele criterii în baza cărora invităm candidații la un prim interviu sunt reprezentate de motivația pentru care ne-au ales și capacitatea de a se orienta către client. Încercăm, astfel, să identificăm din prima etapă care ar fi departamentul sau domeniul de activitate pentru care ar fi potriviți. Trasând profilul ideal al unui viitor angajat Hornbach, susținem recrutarea persoanelor informate asupra domeniului în care activează, cu un grad ridicat de proactivitate, organizare și disciplină și, nu în ultimul rând, cu dorință pentru o dezvoltare profesională completă“, a mai spus  Mugurel-Horia Rusu.

Traininguri specifice, dar și standard destinate noilor angajați 

Odată recrutați în cadrul companiei, noii angajați trec printr-un amplu proces de instruire. Printre cele mai importante cursuri pe care le urmează orice salariat Hornbach înainte de a prelua atribuțiile fișei de post se numără școlarizările specifice, cum sunt cele în domeniul acvaristicii, al plantelor, cursuri pentru obținerea autorizației de conducere a motostivuitorului, precum și orientare în ceea ce privește procesul de furnizare și comercializare a produselor marcă Hornbach și referitoare la gestionarea și încasarea mărfii. La acestea se adaugă școlarizările standard, precum cele în domeniul vânzării și cele privind procesele specifice Hornbach.

Angajații beneficiază și de programe de dezvoltare profesională, prin care se urmărește amplificarea abilităților de leadership, comunicare, organizare, iar în cazurile în care intervin dorința și potențialul unei promovări, Hornbach oferă și un program de evoluție în carieră.