Compania de mobilier IKEA a decis să reducă indemnizaţia de concediu medical pentru angajaţii care nu s-au vaccinat împotriva noului coronavirus şi care sunt obligaţi să se autoizoleze după ce au intrat în contact cu o persoană infectată sau au prezentat un rezultat pozitiv la un test anti-COVID-19, informează marţi DPA.

Compania suedeză a precizat că noua politică va fi implementată în magazinul său din Wessex Water şi în alte magazine mari ale sale din Marea Britanie. Directorii IKEA spun că măsura este corectă în circumstanţele actuale, conform Agerpres.ro.

Firmele din lumea întreagă se confruntă cu absenţe masive ale angajaţilor din cauza COVID-19, motiv pentru care numeroase companii, inclusiv IKEA, îşi încurajează personalul să se vaccineze. Conform noii dispoziţii, exceptând situaţiile caracterizate prin circumstanţe atenuante, angajaţii firmei de mobilier vor primi o indemnizaţie de doar 96,35 de euro pe durata concediului medical.

De obicei, angajaţii IKEA puteau să primească aproximativ 400 de euro pe săptămână pe durata unui concediu medical.

Această plată va trebui să fie însă analizată de managerii angajaţilor absenţi şi va fi examinată în raport cu istoricul prezenţei la locul de muncă al angajaţilor care intră în autoizolare.

Un reprezentant al filialei din Statele Unite a grupului IKEA a declarat că nu poate să comenteze politicile şi beneficiile oferite de companie angajaţilor săi din alte ţări.

Pentru angajaţii vaccinaţi care au fost expuşi la noul coronavirus sau care au fost testaţi pozitiv, compania IKEA va continua să plătească indemnizaţia integrală aferentă concediului medical.