Întâlnirea de lansare a platformei GlobalHRManager.ro, desfășurată online la începutul lunii iulie, a reunit specialiști în resurse umane din toate domeniile de activitate și a generat discuții cu privire la modalitățile în care departamentele de HR pot să îmbunătățească viața profesională și personală a angajaților din companie. De asemenea, un subiect tratat pe larg în dezbaterea moderată de Ioana Marcu, coach de business și consultant, a fost cel referitor la munca de acasă și cum a modificat aceasta performanțele angajaților.

“Principala noastră provocare din momentul în care a început această criză a fost să ținem oamenii în siguranță, atât din perspectiva numărului de infectări, cât și din perspectiva sentimentului de siguranță, pentru că acest lucru a fost foarte important pentru noi, să nu creem o teamă generalizată. Noi am avut în tot acest timp 10.000 de oameni în linia I, 10.000 de oameni care au fost în fața clienților zi de zi. Am făcut tot ce-am putut pentru ei, ca ei să poată veni în siguranță la serviciu și să-și facă meseria cât mai bine”, a spus Ileana Alexandru, Vice-President HR Mega Image.

Aceasta își amintește că în primele săptămâni nu exista acces la măști și dezinfectanți, pentru că în momentul în care s-a făcut comanda pentru dezinfectanți, furniorii nu aveau capacitatea să îi livreze. “Pe măsură ce luam aceste măsuri de siguranță, am început să comunicăm tot mai mult: am comunicat angajaților pe de o parte informațiile legate de siguranță, tot ce înseamnă măsuri de prevenție, ce trebuie să facă oamenii atât în magazine, cât și acasă. Am avut grijă să comunicăm informații foarte transparente despre starea organizației în fiecare moment privind numărul de infectări. Trimiteam săptămânal un newsletter prin care comunicam numărul de cazuri, starea colegilor, numărul de internări, lucru foarte bine primit, pentru că oamenii știau despre ce este vorba, știau în ce situație se află și în ce context vin la serviciu”.

Foarte important pentru echipa de HR de la Mega Image a fost motivarea și engagementul oamenilor, în dorința de a păstra toți angajații conectați și de a le crea acestora percepția unei comunități care trece unitar prin această situație de criză. “Le-am dat tuturor colegilor acces la psihologi, la terapeuți cu care pot să vorbeasca. Lucrul acesta nu a fost o noutate, pentru că noi mai încercasem, dar a fost altfel primit acum”, a explicat Ileana Alexandru.

Potrivit acesteia, pe viitor va fi nevoie să păstrăm această flexibilitate în felul în care ne facem munca. “Acest new way of working și munca la distanță este un lucru pe care noi ca și organizație l-am luat în calcul și acum lucrăm la un proiect care presupune inclusiv modificarea spațiului de lucru, pentru a-l transforma într-un mediu colaborativ, în așa fel încât tot ce înseamnă munca aceasta de creație și munca de concentrare să se întâmple acasă, iar mediul de lucru, birourile să fie un mediu colaborativ. Sunt multe lucruri pe care trebuie să le păstrăm, inclusiv acest lucru pe care noi l-am descoperit la managerii noștri, și anume, empatia. Empatia a devenit extrem de importantă deoarece ne-am intâlnit cu cele mai diverse reacții în rândul colegilor noștri, care au reacționat total diferit la ceea ce înseamnă criză”, a concluzionat Ileana Alexandru.

Comunitatea OSC – GlobalHRManager a fost dezvoltată de Oameni și Companii – OSC din 2017, iar membrii acesteia s-au întâlnit până acum în cadrul unor evenimente offline. Acum comunitatea se bucură și de propria platformă – http://www.GlobalHRManager.ro și de un newsletter periodic gratuit.

Oameni și Companii-OSC oferă soluții de marketing utilizând un ecosistem inovator de 33 platforme digitale proprii și +100 comunități business și profesionale, administrate. O listă cu aceste platforme puteți vedea aici. O listă de comunități, aici. Portofoliul OSC, aici.