Cultura organizațională modernă este dependentă de birou. La un calcul simplu, înainte de criza sanitară pe care încă o traversăm, cu toții petreceam mai mult timp în acest spațiu decât în propria casă. Sunt, însă, industriile culturale la fel de dependente de un spațiu colectiv de lucru? În definitiv, vorbim despre un domeniu pe care îl împing mai departe inclusiv nomazii digitali, cei care au nevoie doar de un laptop.
Ei bine, nimic nu poate înlocui efervescența unui colectiv grupat în jurul ideilor inovatoare. Dacă ne amintim bine, înainte de emergența rețelelor sociale din mediul virtual, momentele de relaș, în care colegii de birou împărtășeau povești și păreri, reprezentau punctele culminante ale zilei. Merită să explorăm motivele pentru care un spațiu de lucru inspirațional încă reprezintă cadrul ideal pentru echipele ce își găsesc motivația în creativitate.
Cum poate agrega un lider tinerele talente
Cunoaștem, deja, anecdotele legate de diferențele dintre un șef și un lider. Ei bine, este clar faptul că angajații care simt că ideile lor vor fi implementate vor fi mai dispuși să-și ofere contribuția. Acesta este motivul pentru care un lider vizionar va încuraja diversitatea de idei, proactivitatea și inițiativa personală, lăsând micromanagementul în seama celor din subordine. Apropo de diversitate, putem fi siguri că vom avea talente în echipă, dacă vom alege viitori angajați cu specializări înrudite, dar diferite.
Citește mai mult: wall-street.ro