Inspecţia Muncii pune la dispoziţia angajatorilor, începând de luni, 10 aprilie, noua versiune REGES/REVISAL, informează instituţia, printr-un comunicat remis AGERPRES.

Astfel, conform sursei citate, transmiterea registrului va putea fi efectuată numai pentru fişiere de tip .rvs generate sau validate prin versiunile 6.0.8/6.0.9 ale aplicaţiei Revisal.

Versiunea Revisal 6.0.9 aduce ca noutate posibilitatea de înregistrare a oricăror contracte suspendate, indiferent de normă (respectând temeiurile şi regulile de suspendare) sau a oricăror contracte active cu normă întreagă, pentru un angajat acoperind următoarele scenarii: toate contractele unui angajat pot fi cu normă întreagă şi suspendate; un contract cu normă întreagă poate fi activ, restul contractelor, indiferent de norma şi de numărul lor, pot fi suspendate; un angajat poate să aibă un singur contract cu normă întreaga la acelaşi angajator; un angajat poate să aibă mai multe contracte active cu normă întreagă la angajatori diferiţi, cu respectarea prevederilor legale.

 


Sursa: Inspecţia Muncii / Facebook


De asemenea, alte noutăţi sunt: raportul per salariat evidenţiază reactivarea înregistrată în istoricul contractului, iar aceasta operaţiune nu este ignorată în cadrul mecanismului de constituire a intervalelor de vechime: actualizare nomenclator coduri COR- coduri modificate, denumiri modificate, ocupaţii noi, 66 de coduri eliminate; actualizarea nomenclatorului Naţionalitate pentru Marea Britanie, în privinţa cetăţeniei pentru salariaţii activi şi angajatori persoane fizice proveniţi din Marea Britanie.

Inspecţia Muncii precizează că lucrările de mentenanţă necesare actualizării versiunii sunt programate în perioada 7 aprilie, ora 14:00 – 8 aprilie, ora 14:00, interval în care portalul REGES pentru transmiterea on-line a registrului general de evidenţă a salariaţilor va fi indisponibil.

Pentru actualizarea aplicaţiei Revisal de către angajatori, este recomandat să se urmărească instrucţiunile cuprinse în Ghidul de instalare şi utilizare, ce urmează să fie publicate ulterior efectuării lucrărilor de mentenenţă pe https://www.inspectiamuncii.ro/reges, iar pentru securitatea datelor, este indicat ca, înainte de orice operaţiune legată de instalarea unei noi versiuni a aplicaţiei Revisal, să se efectueze o copie de siguranţă a bazei de date. Angajatorii care în prezent utilizează versiunea Revisal 5.0.8 nu vor mai putea mai fişierele de tip .rvs în noua versiune, menţionează sursa citată.

„Doresc să le mulţumesc colegilor mei şi echipei care se ocupă de buna funcţionare a aplicaţiei în forma sa actuală. Încercăm, prin mijloacele tehnice pe care le avem la dispoziţie, să menţinem aplicaţia în pas cu toate modificările legislative, astfel încât să aibă o funcţionalitate optimă, atât pentru angajatori, cât şi pentru inspectorii de muncă. Proiectul REGES Online la care lucrăm acum va oferi servicii digitale de înaltă calitate cetăţenilor, salariaţi şi angajatori şi va permite accesul acestora într-un sistem informatic centralizat. Am solicitat public şi am primit deja propuneri concrete de îmbunătăţire a actualei aplicaţii, astfel încât noul REGES Online să corespundă aşteptărilor angajatorilor şi celorlalţi utilizatori. Echipa de proiect a analizat cu deosebită atenţie şi interes toate propunerile înaintate, desprinse din practica gestionării resurselor umane şi le va introduce în configuraţia viitoarei aplicaţii”, a declarat Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.AGERPRES