Întrebarea de mai sus a reprezentat punctul de plecare al primei întâlniri a comunității OSC-GlobalHRManager din acest an. Mădălina Racovițan, Partener KPMG, a oferit informații despre cum pot fi folosite analiticele de HR, cui sunt destinate și cum contribuie acestea la creșterea performanței în organizații.
În cadrul unei organizații, la nivel de departament de resurse umane, se colectează foarte multe date, însă este important modul în care acestea sunt utilizate. Conform Mădălinei, tipurile de analitice se împart în două categorii – cele care se referă la trecut și pot fi folosite la analiza descriptivă și de tip diagnostic, și cele pentru viitor, care ne ajută în analiza predictivă, să anticipăm tendințe și ne oferă recomandări și strategii pentru acțiuni.
Invitata a vorbit și despre ce reprezintă people analytics și a explicat că este o ramură a analizei de date care se concentrează pe utilizarea datelor despre angajați pentru a obține acele informații valoroase și pentru a lua decizii în domeniul HR care implică colectarea, analiza și interpretarea datelor de la angajați cu scopul de a înțelege comportamentul, nevoile și performanța acestora. Un exemplu pe care Mădălina Racovițan l-a oferit a fost cel al posibilității de a înțelege retenția angajaților dintr-un departament pe baza unor variabile.
Următoarea întâlnire a comunității OSC-GlobalHRManager va avea loc în luna mai. Puteți primi invitații la activitățile comunității sau cele mai noi informații despre tendințele din domeniul HR abonându-vă gratuit la newsletter-ul https://www.globalhrmanager.ro/newsletter/.