Studenția este poate cea mai frumoasă parte a vieții, în care un tânăr ia contact cu noi colegi și profesori, cu multiple posibilități de petrecere a timpului liber dar și cu posibilitatea a afla pentru prima dată ce presupune profesia pentru care s-a înrolat să urmeze anii de studiu. Un internship sau un trainee sunt procesele prin care un tânăr dă piept pentru prima dată cu câmpul muncii, vede ce înseamnă să lucrezi într-o companie și își însușește, prin practică, o parte din abilitățile pe care le caută angajatorii, de la un candidat. Dar ce presupune concret un internship, ce înseamnă trainee și cât de mult ajută stagiile de practică pentru un tânăr din România?

1. Programele de internship

Programele de internship sunt cele mai populare forme prin care un student sau un absolvent ia contact pentru prima dată cu lucrul într-o companie și cu tot ce înseamnă cultură organizațională. Diplomele nu reprezintă o garanție către o carieră într-un domeniu, iar specialiștii din piața muncii notează că în unele domenii de activitate, acestea nu reprezintă nimic fără o experiență care să le completeze.

Internship-ul este poarta care te poate duce mai aproape de un post full-time. Este o perioadă de 2-6 luni în care un tânăr acumulează cunoștințe practice și experimentează un job înainte de a semna un contract propiu-zis de muncă. Un internship îți oferă posibilitatea de a te face remarcat pentru prima dată și te încurajează să vii cu idei la rezolvarea unor probleme.

Citește mai mult: wall-street.ro