Într-un peisaj al afacerilor în perpetuă schimbare, un element vital pentru a atinge și menține succesul în top management este abilitatea de a învăța în mod continuu și de a te adapta noilor provocări și tendințe. Irina Arsene, fondatoarea și forța motrice din spatele mindit.io și Mindit Consulting, oferă o perspectivă valoroasă asupra importanței învățării continue în rândul liderilor de business. Într-un interviu acordat platformei EventsMax.ro, ea dezvăluie lecțiile și principiile pe care le-a învățat din propria experiență, dar și în cadrul programului de MBA pe care l-a urmat la Bucharest Business School, și care au contribuit la modelarea viziunii sale strategice.

O evoluție inspirată de învățare

Irina Arsene este un nume de referință în mediul antreprenorial românesc, un lider inspirațional care recunoaște că succesul durabil în top management depinde în mod esențial de dorința și capacitatea de a învăța mereu. Într-o eră în care schimbările sunt la ordinea zilei, tehnologia evoluează rapid și cerințele pieței se transformă, cei aflați în poziții cheie trebuie să-și ajusteze constant strategiile și abordările. Irina subliniază că soluțiile care au funcționat cu succes în trecut nu reprezintă mereu opțiunile ideale în prezent, motiv pentru care învățarea continuă devine o necesitate.

O viziune strategică și adaptabilă

Mindset-ul strategic este unul dintre elementele centrale pe care Irina le-a învățat și le-a pus în practică în calitate de antreprenor. În timpul programului de MBA, Irina a înțeles cu claritate importanța planificării strategice pe termen lung: „Personal, simt că am rezonat foarte mult cu lecțiile de strategie, care mi-au fost neprețuite când mi-am început propria călătorie antreprenorială. Importanța planificării strategice pe termen lung este un factor cheie în orice business, iar în timpul studiilor, am învățat să mă concentrez pe analiza mediului de afaceri, să identific oportunități și provocari, să dezvolt o viziune clară pentru afacerea mea și să stabilesc obiective realiste și măsurabile.”

De la date la decizii informate

Un alt punct cheie pe care Irina îl subliniază este importanța luării deciziilor informate în funcție de date concrete. „ Dintotdeauna a fost important pentru mine să iau decizii informate, sa accesez intuiția educată bazată pe date și să prioritizez acțiunile în funcție de obiectivele mele pe termen lung, iar în cadrul programului de MBA am accesat și diverse instrumente prin care să-mi pot pune în practică idealurile profesionale, dar și personale.”, declară Irina Arsene.

Construirea unei echipe de valoare

Valorile personale și profesionale joacă un rol crucial în procesul de interacțiune și colaborare cu ceilalți. Irina încurajează formarea de conexiuni cu oameni care împărtășesc aceleași valori și care pot contribui la dezvoltarea reciprocă. Într-un mediu în care diversitatea este esențială, construirea unei echipe cu o etică solidă, integritate și pasiune pentru excelență este cheia succesului. „M-am înconjurat de oameni care să împărtășească aceleași valori după care eu mă ghidez atât în viață, cât și în afaceri. Îmi place să am alături profesioniști cu un comportament care denotă un grad înalt de etică și integritate, în care să pot avea încredere și care să mă inspire prin curajul și pasiunea de a construi și contribui la noi inițiative de impact.”, relatează Irina despre importanța pe care o acordă profesioniștilor alături de care lucrează.

Sfaturi pentru viitorii lideri

În încheiere, Irina Arsene a oferit câteva sfaturi pentru proaspeții absolvenți care doresc să doresc să evolueze rapid către poziții de top management: „Combinați pasiunea cu cele două abilități necesare ale unui top performer, pe care le-a identificat foarte frumos László Bock: modestie și perseverență”. În plus, „trebuie să te asiguri că înțelegi business-ul în care activezi, că înțelegi ce anume generează valoare în industrie și care sunt acei value drivers care trebuie influențați pentru a maximiza valoarea adusă companiei. Nu în ultimul rând, aveți curaj și nu ezitați să visați cât mai îndrăzneț și să povestiți despre planurile voastre de carieră. Suntem ownerii propriei noastre dezvoltări. Suntem capabili de lucruri extraordinare dacă îndrăznim să ne dorim. Urmează-ți mereu visele!”, conchide Irina Arsene.