Între 25-27 octombrie, Laboratoarele REGINA MARIA lansează campania Zilele Analizelor de Prevenție și oferă o reducere de 60% la setul anual de analize, în toate punctele de recoltare ale rețelei, la nivel național.

Scopul campaniei este de a încuraja românii să fie mai atenți la sănătatea lor, prin efectuarea analizelor medicale anuale de prevenție.

În România anului 2022, în care foarte mulți români nu își fac analizele de rutină, prevenția este cheia pentru a avea o viață neumbrită de boală. Românii nu sunt familiarizați cu obiceiul de prevenție și ajung la medic atunci când situația se agravează.

Datele expuse într-un studiu IPSOS realizat la nivelul anului 2021 arată că 43% dintre români nu își programează o consultație la un medic de familie sau generalist, pe parcursul unui întreg an, 24% dintre ei consideră că nu e cazul să meargă la medic dacă nu au vreun simptom și 23% nu și-au mai făcut nicio analiză de sânge în ultimii doi ani.

Prin campania derulată de Laboratoarele REGINA MARIA, rețeaua de sănătate încearcă să aducă o componentă educativă în societatea românească. Analizele de prevenție se fac anual și salvează vieți.

“Analizele anuale de prevenție sunt recomandate în fiecare an. Setul anual de analize evaluează starea generală de sănătate, poate identifica o serie de afecțiuni sau da indicii despre acestea. Analizele de prevenție se fac rapid, ușor și cu acuratețe. Prin mâinile specialiștilor din laboratoarele REGINA MARIA trec an de an zeci de mii de probe. Cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație, rezultatele oferite de laboratoarele noastre sunt sigure și ajung în cel mai scurt timp la pacienții noștri”, declară Andreea Alexandru, Director Medical, Divizia Laboratoare clinice REGINA MARIA.

Recomandarea medicilor este ca o dată pe an să facem un set de analize de prevenție, pentru a ne evalua starea de sănătate, iar în cazul în care apar anumite modificări, atunci să putem merge mai departe, să investigăm problema din timp. Astfel, șansele ca o boală să fie tratată din stadiu incipient și cu o rată mare de succes la tratament, cresc.

Setul anual de analize de prevenție este disponibil în toate cele peste 100 de locații de recoltare REGINA MARIA din țară, în intervalul 25-27 octombrie, la un cost special de 99 RON. Programările se fac telefonic, la numărul 021 9268, sau prin aplicația REGINA MARIA, recoltarea durează câteva minute, iar rezultatele sunt eliberate în aceeași zi.

În Laboratoarele REGINA MARIA, lucrează specialiști cu experiență, care procesează anual zeci de milioane de teste. Aici, analizele sunt procesate cu tehnologie de ultimă generație, de specialiști bine pregătiți, iar medicii recomandă Laboratoarele REGINA MARIA pentru acuratețea rezultatelor.

Laboratoarele REGINA MARIA pot deservi peste 30.000 de pacienți pe zi și au o capacitate de peste 50 de milioane de teste pe an. Rețeaua deține 37 de laboratoare și număra mai mult de 500 de specialiști în domeniul analizelor medicale de laborator. Laboratorul Central REGINA MARIA este primul si singurul laborator din țară care, în urma auditării specialiștilor, a primit aviz favorabil pentru integrarea în sistemul de management al calitatii utilizarea inteligentei artificiale. Cu ajutorul inteligentei artificiale, specialiștii din Laboratorul Central au implementat o procedură de verificare automată a rezultatelor, procedură ce răspunde standardelor internaționale Clinical & Laboratory Standards Institute (CLSI), reduce eroarea umană și garantează acuratețea rezultatelor.