Asociația Help Autism împreună cu Filiala Teritorială București a O.A.R. vă invită să participați la evenimentul de lansare a concursului de soluții pentru realizarea primei tabere incluzive dedicată copiilor cu diferite abilități și dizabilități din România. Evenimentul are loc marți, 27 septembrie, începând cu ora 18:30, la Refugiu Urban (Palatul Universul, strada Ion Brezoianu 23).

Context:

Copiii cu dizabilități merg foarte rar în excursii sau în tabere. De fapt, foarte puțini dintre ei ajung într-o excursie pe parcursul anilor de școală. Nu sunt pregătiți, iar când sunt pregătiți, nu sunt primiți.

„Fetița mea nu a fost niciodată în tabără sau excursie și are 10 ani. Îmi doresc să aibă parte de socializare, să văd cum se descurcă într-o călătorie cu altcineva, nu a fost niciodată fără noi undeva. Dacă aș avea încredere în loc și oameni, aș trimite-o și o săptămână, chiar două.” – părinte

Asociația Help Austim dorește să construiască primul spațiu incluziv, un campus inovativ care dă startul la o călătorie independentă și incluzivă pentru copiii și tinerii cu diferite (diz)abilități.

Evenimentul de lansare a concursului are ca scop popularizarea – în rândul arhitecților și al tuturor celor interesați – informațiilor definitorii pentru ceea ce va fi „tabără incluzivă”.

Vom avea alături invitați din toate domeniile direct implicate și interesate: arhitecți, reprezentanți ai organizațiilor partenere – AMAIS (Asociația Metodelor Alternative de Integrare Socială), ASAR (Asociaţia Societăţilor de Arhitectură din România) –, reprezentanți ai Filialei Teritoriale București a OAR, ai mediului de afaceri care își doresc și au posibilitatea să sprijine proiectul, părinți și copii care vor fi beneficiarii direcți ai rezultatului concursului de soluții.

La concurs sunt invitați să participe arhitecți și birouri de arhitectură din țară, scopul acestuia fiind identificarea soluției arhitecturale pe baza căreia se va construi prima tabără incluzivă din România.