Luni, 27 iunie, de la ora 16:00, Comunitatea OSC-GlobalHRManager a discutat despre o temă de foarte mare importanță, Great Resignation.

Invitații evenimentului au fost Raluca Dumitra, Head of Marketing la eJobs și Marius Ciurariu, Human Resource Director Provident Financial.

Alături de gazda întâlnirii, invitații au discutat despre cum percep fenomenul Great Resignation, cum poate fi gestionat și ce efecte implică acesta asupra pieței muncii, în special asupra pieței din România.

Raluca Dumitra, Head of Marketing la e Jobs, a povestit în cadrul întâlnirii despre studiul eJobs privind Great Resignation, apreciind că la nivelul României nu poate fi vorba de un fenomen similar cu cel din State sau din Europa de Vest, cât mai degrabă de un trend. Aceasta a precizat că, în cazul angajaților din țara noastră, cifrele care ar trebui să ne dea de gândit sunt cele care vizează intenția, ceea ce sondează și studiul eJobs. „Studiul relevă că un procent important din eșantionul studiat ar fi dispuși să-mi dea demisia dacă ar apărea ceva ce i-ar nemulțumi la actualul loc de muncă, chiar dacă nu ar avea un nou job sigur la orizont”, a menționat aceasta.

Ce e și mai interesant e faptul că sunt câteva lucruri care i-ar întoarce din drum chiar și pe angajații hotărâți să demisioneze. Raluca Dumitra menționează că printre primele astfel de motive menționate de către angajați se regăsesc o creștere salarială și obținerea unui grad sporit de flexibilitate.

Având în vedere direcțiile către care se orientează cei care demisionează, aceasta a apreciat că „În acest moment, angajații ar alege întotdeauna un job unde ar putea să aibă mai mult control asupra modului de lucru (al spațiului de unde își desfășoară activitatea, al numărului de ore lucrate etc) în defavoarea unuia care ar impune revenirea la birou între niște parametri ficși, impuși de către altcineva”.

„Pandemia a dus la regândirea și reașezarea priorităților, astfel că, după ultimii doi ani și jumătate, ne-am dat seama că vrem ca noi (și nimeni altcineva) să hotărâm cum ne bugetăm timpul. Nimeni nu mai vrea să piardă două ore în trafic pe drumul spre și dinspre birou, când poate să petreacă timpul respectiv cu cei dragi, făcând activitățile pe care aleg și vor să le facă”, mai spune Raluca Dumitra.

Comunitatea OSC-GlobalHRManager este administrată de Oameni și Companii-OSC. OSC oferă soluții de marketing utilizând un ecosistem propriu de +100 comunități business sau profesionale și 42 platforme digitale asociate. O listă cu aceste platforme puteți vedea aici. O listă de comunități, aici.