“Crowe România acordă foarte multă importanță construirii brandului de angajator. Acest lucru a devenit o prioritate pentru noi, motiv pentru care am și lansat noua poziționare, sub umbrela ‘Cifre pentru afaceri, oameni pentru oameni’. Prin această campanie ne dorim să scoatem în evidență importanța culturii noastre organizaționale și sperăm ca mesajul nostru să ajungă la cât mai mulți oameni care muncesc sau vor să muncească în domeniu. Credem cu tărie că pe lângă latura profesională, care rămâne în continuare prioritară, o companie are datoria de a-și ajuta angajații să evolueze și ca indivizi”, spune Ramona Ceacu, HR Manager, Crowe România în interviul acordat platformei GlobalHRManager.ro.
Aceasta consideră că fiecare membru al echipei merită să se dezvolte pe toate planurile și este datoria companiei să îl ajute, iar campania de employer branding ajută să comunice direct persoanelor interesate toate modalitățile în care Crowe România face acest lucru.
„Posibilitatea angajării de personal din afara țării a devenit o opțiune strategică”
Ramona Ceacu adaugă că, în condițiile în care lumea pare din ce în ce mai globalizată, posibilitatea angajării de personal din afara țării a devenit o opțiune strategică pentru Crowe România. Alte motive pentru care este luată în calcul această opțiune sunt:
- Acces la Talente Diverse: Extinderea procesului de recrutare la nivel internațional permite accesarea unei game mai largi de talente, cu competențe specializate și experiență variată, care poate aduce perspective noi și inovații în echipă.
- Competențe Specifice: În anumite domenii tehnice sau de nișă, angajarea de personal internațional oferă șansa de a atrage experți cu o experiență dovedită în aria respectivă, în diferite medii socio-economice.
- Diversitate Culturală: Colaborarea cu angajați din diferite culturi poate îmbunătăți creativitatea și inovația, contribuind la o echipă mai dinamică și la soluții mai eficiente pentru clienții internaționali.
„Cu toate acestea, trebuie să ținem cont și de provocările asociate angajării de personal, cum ar fi respectarea reglementărilor legale locale și asigurarea comunicării eficiente în echipă.
În concluzie, deschiderea către angajarea de personal din afara țării face parte din strategia noastră de a ne asigura că avem cea mai bună echipă posibilă pentru a îndeplini obiectivele de business și a oferi servicii care să depășească așteptările clienților”, explică Ramona Ceacu.
„Atracția și menținerea celor mai talentați angajați reprezintă o provocare pentru orice companie”
De altfel, întrebată care sunt principalele provocări pentru anul 2024, din punct de vedere al departamentului de resurse umane în cadrul Crowe România, Ramona Ceacu a menționat pe primul loc Atracția și retenția talentelor: “Într-o piață a muncii atât de competitivă, atracția și menținerea celor mai talentați angajați reprezintă o provocare pentru orice companie. Dar un brand de angajator bine construit ne poate veni în ajutor”, spune interlocutoarea noastră.
Apoi urmează Dezvoltarea competențelor: „Adaptarea la schimbările rapide din industrie, mai ales cele tehnologice, necesită formarea continuă a angajaților. Crearea unor programe de formare personalizate care să răspundă nevoilor organizației și ale angajaților este o provocare importantă”.
La fel de importantă este Bunăstarea angajaților: “Asigurarea sănătății mintale și fizice a angajaților a fost mereu o prioritate pentru noi. Inițiativele noastre sunt în mare parte legate de asigurarea unui echilibru viață profesională – viață personală prin politici flexibile de muncă și stimularea activităților fizice și a sănătății generale prin organizarea de workshop-uri tematice și participarea la diferite competiții sportive”.
Nu în ultimul rând – Cultura organizațională: “Menținerea și dezvoltarea unei culturi organizaționale pozitive ca proces continuu care necesită atenție și angajament din partea întregii organizații. Toate aceste provocări necesită o abordare proactivă și adaptabilă pentru a asigura succesul și sustenabilitatea departamentului de resurse umane în 2024”, conchide Ramona Ceacu.