Membrii comunității OSC-GlobalHRManager au participat recent la un sondaj cu privire la beneficiile extrasalariale considerate cele mai apreciate.

Rezultatele studiului au evidențiat o varietate de preferințe în rândul angajaților, subliniind diversitatea necesităților și așteptărilor acestora. Un procent semnificativ de 45% dintre respondenți au ales tichetele de masă/cadou drept opțiunea lor preferată, subliniind importanța oferirii de facilități care să sprijine nevoile zilnice ale angajaților.

Pe de altă parte, 37% dintre participanți au indicat că abonamentele/asigurările de sănătate sunt prioritare pentru ei, reflectând accentul crescut pus pe sănătatea și bunăstarea personală în decizia lor cu privire la beneficiile extrasalariale. Acest aspect subliniază, de asemenea, tendința organizațiilor de a oferi pachete de beneficii care să acopere domeniul medical.

În ceea ce privește tichetele de vacanță, doar 10% dintre respondenți le-au considerat o opțiune prioritară. Aceasta poate indica diversitatea intereselor angajaților, arătând că pentru unii, beneficiile care susțin recreerea și timpul liber sunt mai puțin prioritare în comparație cu aspecte precum alimentația sau asigurarea medicală.

Un aspect interesant a fost evidențierea a 8% dintre respondenți, care au indicat că alte tipuri de beneficii extrasalariale sunt importante pentru ei. Acest rezultat arată nevoia de personalizare a pachetelor de beneficii, pentru a răspunde nevoilor unice ale fiecărui angajat.

În prezent, membrii comunității OSC-GlobalHRManager sunt invitați să își exprime opțiunile cu privire la acordarea de zile de concediu în plus angajaților cu vechime. Puteți vota aici.