Grupul DENT ESTET, lider pe piața serviciilor de medicină dentară din România, parte a Sistemului Medical MedLife, și Stomestet, una dintre cele mai importante clinici stomatologice din Transilvania, anunță semnarea unui parteneriat strategic.

Stomestet, cu sediul în Cluj-Napoca, este cea mai performantă clinică dentară privată din Transilvania și un renumit centru educațional pentru viitorii medici dentiști și specialiști în domeniu, prin coordonarea de programe de rezidențiat, cursuri și conferințe de specialitate.

Clinica a fost înființată în anul 2001 de doi lideri în domeniul stomatologiei românești, conf. dr. Smaranda Buduru, medic primar stomatologie generală și protetică dentară, doctor în științe medicale, și dr. Rareș Buduru, cu interes în implantologie și protetică dentară, autor al unor lucrări de specialitate și manager. Cu o cifră de afaceri de 8,11 milioane de lei (1,8 milioane de euro), înregistrată în 2020, Stomestet ocupă prima poziție în topul firmelor de pe piața de medicină dentară din zona centrală și de nord a țării.

„După ce și-a reconfirmat poziția de lider al pieței de servicii dentare din România, prin rezultatele financiare raportate în primul semestru al anului 2021, grupul DENT ESTET își continuă planurile de dezvoltare, prin achiziționarea pachetului de 60% din acțiunile clinicii Stomestet, din Cluj-Napoca. Valoarea clinicii Stomestet este recunoscută la nivel național, prin reputația echipei medicale și preocuparea continuă pentru formarea tinerilor specialiști în domeniu. Noul parteneriat este unul solid și ne ajută să consolidăm un sistem medical complex cu acoperire națională care oferă pacienților săi servicii stomatologice la cel mai înalt nivel. Împreună, avem șansa de a oferi un exemplu de sinergie, performanță și siguranță în beneficiul pacienților noștri.”, declară Mihai Marcu, Președinte și CEO MedLife Group.

 

 

Dr. Oana Taban, CEO & Founder DENT ESTET: Parteneriatul cu Stomestet ne onorează și ne motivează să explorăm noi dimensiuni ale activității noastre

Prin această colaborare, DENT ESTET face un nou pas în strategia asumată împreună cu managementul MedLife, liderul pieței de servicii medicale private din România, de a permite unui număr cât mai mare de români accesul la expertiza unei echipe multidisciplinare de specialiști, la tratamente performante, nedureroase și rapide, dar și la avantajele oferite de tehnologia digitală de ultimă generație.

„Suntem încântați că din ce în ce mai multe clinici stomatologice din țară își manifestă interesul pentru a se dezvolta alături de noi. Colaborarea a venit firesc, deoarece principalul obiectiv al Stomestet, încă de la înființare, a fost asigurarea de servicii de calitate superioară, iar respectul față de pacient, profesionalismul și integritatea sunt valori care ne leagă. Noul parteneriat ne onorează și ne motivează să explorăm noi dimensiuni ale activității noastre, răspunzând încrederii tot mai mari pe care pacienții, dar și medicii stomatologi din România o au în clinicile DENT ESTETÎmpreună ne-am propus să ne dezvoltăm sănătos, prioritatea noastră fiind siguranța și sănătatea orală pe termen lung a pacienților”, afirmă dr. Oana Taban, fondator & Director General al grupului lider de piață.

 

 

Dr. Rareș Buduru: „Ne-am dorit să ne alăturăm unei echipe care și-a demonstrat valoarea în timp”

Datorită viziunii celor doi co-fondatori, dr. Rareș Buduru și conf. dr. Smaranda Buduru, coordonator de rezidențiat și a numeroase cursuri de specialitate, Stomestet s-a dezvoltat într-un ritm foarte dinamic, reunind, în prezent, o echipă multidisciplinară formată din 16 medici stomatologi, unii dintre aceștia fiind cadre universitare, 18 asistente medicale și 4 tehnicieni dentari. Noul sediu al clinicii, inaugurat în 2009, dispune de 7 cabinete de tratament, 1 sală dedicată intervențiilor chirurgicale, 1 laborator de tehnică dentară integată complet digitalizată, servicii de radiologie dentară digitală și 1 sală dedicată cursurilor post-universitare.

Complexitatea planurilor de tratament realizate, dezvoltarea unui sistem multidisciplinar integrat în care pacienții beneficiază de cele mai performante tratamente, precum și aplicarea celor mai noi informații științifice dublate de tehnologie de vârf sunt elemente care au contribuit la prestigiul clinicii Stomestet.

Parteneriatul cu DENT ESTET a venit din dorința de a ne alătura unei echipe care și-a demonstrat valoarea în timp, asigurându-și în fiecare an poziția de lider de piață, și pentru că împărțim aceeași viziune de a asigura românilor tratamente complexe, nedureroase și extrem de eficiente. În plus, asemenea grupului DENT ESTET investim foarte mult în educația tinerilor specialiști. Astfel, în cadrul clinicii Stomestet, conf. dr. Smaranda Buduru coordonează programe de rezidențiat în colaborare cu Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca și cursuri de specialitate pentru experți în ocluzologie și estetică dentară”, declară dr. Rareș Buduru.

În cadrul tranzacției, clinica Stomestet a fost asistată de consultantul M&A Gordana Teodorescu, cu o experiență de peste 15 ani în piața serviciilor stomatologice, și de către avocat Marius Grecu, cu o largă experiență în domeniul avocaturii de business din Cluj-Napoca. De cealaltă parte, pentru DENT ESTET consultanța legală a fost asigurată de Șerban Suchea, Partner MITEL & ASOCIAŢII, iar consultanța financiară și fiscală de Daniela Buhuș și Valentina Radu, de la TS Partners.