Creșterea gradului de retenție în companii a fost dintotdeauna o prioritate pentru specialiștii în resurse umane. Aceștia au căutat astfel să implementeze programe de fidelizare și beneficii extrasalariale care să le ofere angajatorilor avantaje pe o piață a muncii din ce în ce mai competitivă. În acest context, tichetele de valoare pe card rămân un real stimulent în atragerea de noi talente în companie, dar și ocazie de motivare și de recompensare a angajaților. Mai mult, companiile care oferă tichete de valoare pe card își arată aprecierea față de angajați și, în același timp, fac economii, prin deductibilitățile fiscale specifice acestor beneficii.

Ce beneficii extrasalariale pot oferi angajatorii

Tichetele de masă rămân beneficiile vedetă, atât pentru angajatori, cât și pentru angajați. Pe lângă clasicele tichete de masă sau de vacanță, companiile tind să-și extindă opțiunile, intrând inclusiv și pe zona de sănătate și wellness. Up România, companie care oferă soluții moderne de plată pentru angajați, are un portofoliu variat de tichete de valoare pe card, beneficii de care salariații se pot bucura direct din portofelul electronic, prin aplicații precum Up Mobil sau din Apple Pay sau Google Pay. De asemenea, Up România pune la dispoziția companiilor și angajaților platforma Up MultiBeneficii, prin care fiecare salariat își poate alege beneficiile dorite.

În funcție de beneficiile alese și bugetul poate diferi. Pentru tichetele de masă, companiile pot oferi suma maxima de 20,09 lei/ zi lucrată/ angajat. Pentru cardurile cadou, angajatorii pot oferi un plafon maxim de 300 de lei cu ocazia evenimentelor de 8 martie, Paște, 1 iunie și Crăciun. Este important de reținut faptul că un angajator poate oferi unui angajat tichete de valoare pe card în limita a 5% din fondul de salarii brut anual.

Motivele pentru care angajatorii aleg să ofere tichete de valoare pe card în companie:

  1. Sunt o modalitate prin care angajatorii își arată aprecierea față de angajați, crescând astfel rata de retenție în companii, dar și fidelizarea membrilor din echipă.
  2. Tichetele de valoare pe card reprezintă o modalitate prin care angajatorii pot recompensa performanțele profesionale, după evaluarea anuală.
  3. Acestea constituie și cârlig important în interviurile de angajare, studiile recente arătând că un angajat se gândește mai mult timp dacă să accepte un job nou care nu îi oferă tichete de masă și oportunități de recompensare.
  4. Tichetele de valoare pe card oferă deductibilități fiscale pentru companii, fiind scutite de contribuții sociale și patronale.
  5. Aceste beneficii extrasalariale sunt văzute ca un câștig, crescând astfel performanța la locul de muncă.
  6. Ele susțin motivația și bucuria angajaților, oferindu-le soluții moderne și rapide de platăatunci când fac cumpărături, când aleg un cadou sau când vor să meargă într-o vacanță.
  7. Toate cardurile de valoare sunt ușor de folosit, similar unor carduri normale de debit, cu care poți plăti contactless sau direct din aplicații de plată Apple Pay sau Google Pay.
  8. Acestea sunt și ușor de alimentat, iar angajații își pot verifica din aplicația Up Mobil soldul și tranzacțiile făcute, precum și noile oferte.
  9. Tichetele de valoare pe card poziționează compania ca fiind un loc în care angajații sunt recompensați, apreciați, au oportunități de dezvoltare, fiind un element central și în strategia de employer brandinga unei companii.
  10. Nu în ultimul rând, tichetele de valoare pe card sunt modalitatea prin care angajatorii pot afla mai multe despre interesele, pasiunile și nevoile angajaților, și, astfel, pot ști ce tip de beneficii să ofere pe termen lung.

 

Dacă îți dorești angajați motivați, care să se simtă cu adevărat apreciați pentru munca lor, intră acum pe www.upromania.ro și alege ce se potrivește cel mai bine culturii, precum și valorilor interne ale companiei.