Găsirea unui loc de muncă în acest an este un “joc” foarte diferit de ceea ce a fost înainte de pandemie. Digitalizarea s-a accelerat, tehnologia este mai avansată, iar munca la distanță este mai frecventă. Toate aceste schimbări înseamnă că sunt necesare noi abilități pentru a lucra eficient cu echipe îndepărtate și pentru a fi cât mai productivi posibil.

Trebuie să vă asigurați nu numai că ați analizat abilitățile care sunt cele mai căutate de recrutori, ci și că CV-ul dvs. este actualizat, de asemenea, potrivit blogului de consiliere pentru locuri de muncă Infoempleo.

Iată patru competențe ce ar trebui incluse în CV dacă sunteți în căutarea unui loc de muncă.

  1. Abilități digitale și de programare

De când a început pandemia, persoanele cu abilități în marketing digital, dezvoltare web, web design și programare au devenit și mai importante pentru companii decât erau anterior.

Cu un număr tot mai mare de companii care se îndreaptă spre modele de lucru la distanță sau modele de lucru hibride, este crucial să înțelegem instrumentele digitale și programele necesare pentru munca la distanță.

  1. Abilități de rețea socială

Abilitatea de a naviga și gestiona rețelele de socializare este o abilitate profesională care a crescut în cerere de ceva timp.

Este posibil ca multe companii să nu aibă bugetul pentru a aloca un rol întreg unui manager de social media. Ca urmare, abilitățile de social media care completează domeniile dvs. de bază sunt foarte atractive pentru recrutori.

  1. Abilități tehnice

Abilitățile tehnice din domenii precum robotica, realitatea augmentată sau AI pot fi de neprețuit companiilor în contextul schimbărilor provocate de pandemie.

Infoempleo subliniază că a crescut cererea de personal „cu cunoștințe despre software specific cloud și instrumente de lucru colaborative”.

  1. Abilități simple

Autodisciplina, abilitățile de comunicare și inițiativa sunt în general considerate a fi trăsături foarte căutate, dar sunt deosebit de importante dacă doriți să lucrați de acasă.

Aceste abilități sunt și mai esențiale acum, deoarece, adesea, colegii tăi și cei cărora le raportezi se află la o distanță fizică. Ca urmare, trebuie să precizați în CV-ul dvs. că sunteți capabil să folosiți aceste abilități și calități.

„Este important ca reziliența, abilitățile digitale îmbunătățite și capacitatea de adaptare la schimbare să iasă în evidență în CV-ul dvs.”, spune Infoempleo.

Sursa: https://www.businessinsider.com/key-skills-to-add-to-job-role-search-and-application-2021-8