Cea mai utilizată frază în 2021 ar putea fi „revenirea la birou”. Unele companii și-au readus angajații la birou. Altele încă analizează avantajele și dezavantajele sau se gândesc să adopte un model hibrid, în care să alterneze venirea la birou cu telemunca. Dar lumea din acest an nu este similară cu cea de la sfârșitul anului 2019.

Ofertele de beneficii pentru angajați, care erau importante un an și jumătate în urmă, pot să nu mai fie de interes pentru aceștia. Iar beneficii la care nici nu se gândeau anterior pot fi în topul listei de dorințe. De exemplu, interesul pentru abonamentele de sănătate a crescut semnificativ în acest an și se regăsesc în top 3 beneficii pe care clienții Up România intenționează să le ofere salariaților în următoarea perioadă. Angajații români își doresc libertate de alegere în privința tipului de beneficii extrasalariale acordate de angajator, iar pandemia a contribuit la accelerarea acestei nevoi, întrucât obiceiurile de cumpărare și preferințele de consum au traversat schimbări importante.

AVANTAJELE BENEFICIILOR FLEXIBILE

Angajații decid. Atunci când aleg soluția de a oferi beneficii extrasalariale flexibile, companiile lasă angajaților posibilitatea de a decide cum își utilizează fondurile puse la dispoziție lunar sau anual.

Beneficii potrivite nevoilor angajaților. Compania definește lista de beneficii flexibile pe care o pune la dispoziția salariaților, întocmește lista angajaților cărora le acordă , precum și bugetul acordat acestora. In funcție de limita de buget, salariatul poate să-și aleagă unul sau mai multe beneficii.

Administrare ușoară. Pentru companii, utilizarea unei platforme de beneficii extrasalariale flexibile înseamnă o administrare mult mai ușoară a alocării fondurilor, a rapoartelor financiare și a facturilor. În plus, departamentul de HR va avea  o logistică simplificată a acordării beneficiilor și acces facil la raportul lunar sau anual pentru fiecare angajat.

Schimbarea beneficiilor poate avea loc în funcție de tipul lor. Unele necesită alocare pe perioade de 3, 6 luni sau un an, iar altele pot fi schimbate de la o lună la alta. Sumele acordate în cazul beneficiilor cu recurență lunară pot fi acumulate timp de mai multe luni. Astfel, angajatul își va putea alege beneficii de valoare mai mare, cum ar fi bugetul necesar unei vacanțe.

Angajați motivați și performanți. Numeroase studii de-a lungul anilor au arătat că angajații motivați vor menține un nivel ridicat de inovare, producând, în același timp, o muncă de calitate superioară la un nivel mai ridicat de eficiență. Beneficiile extrasalariale flexibile îi pot convinge pe angajați că sunt ascultați, iar nevoile lor personale și profesionale sunt luate în considerare.

Prin platforma Up MultiBeneficii, Up România oferă tuturor companiilor interesate soluții eficiente pentru a oferi angajaților beneficii extrasalariale potrivite interesului, etapelor de viață în care se află, priorităților și gusturilor acestora. Solicitarea unei oferte se realizează accesând https://upromania.ro/companii/up-multibeneficii/ sau pe email iniculae@upromania.ro, Ioana Niculae, Area Sales Manager Up MultiBeneficii.