Este întotdeauna o idee bună să înveți noi limbi străine. Nu numai că te ajută să comunici în timpul călătoriilor îndepărtate, dar există, de asemenea, multe beneficii pentru creier. S-a demonstrat că învățarea limbilor străine îmbunătățește memoria, stimulează creativitatea sau îmbunătățește abilitățile de comunicare.

Mai mult, cu cât mai multe limbi străine știți, cu atât șansele de a ajunge la un loc de muncă mai bun sunt mai mari. De exemplu, puteți lua în considerare angajarea la o agenție de traduceri. Traducătorii sunt încă la mare căutare și pot câștiga bani mulți din traducerea documentelor si a lucrărilor profesionale.

Mai jos, veți găsi o listă de limbi străine ce ar trebui luate în considerare în 2021.

Spaniolă
Spaniola este a doua limbă vorbită în SUA. Este, de asemenea, printre primele 5 cele mai vorbite limbi din întreaga lume. Asta înseamnă că veți avea o mulțime de oportunități să o folosiți atunci când călătoriți  în străinătate. Mulți oameni cred că spaniola este ușor de învățat și nu sunt departe de adevăr. Cu toate acestea, gramatica sa este destul de complexă, deci asigurați-vă că dedicați mult timp exersării.

Franceză
Franceză este o altă limbă care este utilizată pe scară largă în întreaga lume. Este una dintre limbile oficiale ale Organizației Națiunilor Unite și ale Uniunii Europene. Așadar, limba franceză este esențială pentru orice persoană care dorește să devină traducător sau să lucreze cu clienți străini.

Germană
Această limbă este utilizată în Germania și Austria, Elveția, Liechtenstein, Luxemburg și alte țări. Aparține familiei indo-europene, și este de obicei considerată una dintre cele mai dificile limbi de învățat. Deși are multe asemănări cu limba engleză, gramatica sa este foarte diferită. Dacă doriți să faceți afaceri în Europa de Vest, învățarea limbii germane este o necesitate, deoarece majoritatea celor mai mari companii europene își au sediul în Germania.

Chineză (mandarină)
Chineza este una dintre limbile oficiale ale Chinei și Taiwan. De asemenea, este utilizată pe scară largă în Singapore și Malaezia. Există aproximativ 1 miliard de oameni care folosesc această limbă în mod regulat în zilele noastre. Conform estimărilor din cartea CIA World Factbook, chinezii pot fi înțeleși de aproximativ 60% din populația lumii de astăzi.

Japoneză
Utilizarea japonezei a crescut rapid de la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial. S-a estimat că, în prezent, între 130 milioane și 200 milioane de persoane vorbesc această limbă. Japoneza este limba oficială a Japoniei, și este, de asemenea, utilizată pe scară largă în Taiwan și Coreea de Sud. Așadar, dacă intenționați să vizitați aceste zone sau să începeți să faceți afaceri în Asia în viitorul apropiat, învățați japoneză.

Coreeană
Coreeana este o altă limbă asiatică care ar trebui învățată astăzi. Este vorbită în prezent în 2 țări diferite: Coreea de Sud și Coreea de Nord. Conform estimărilor de la CIA World Factbook, există peste 70 de milioane de oameni care vorbesc această limbă astăzi.

Italiană
Această limbă este vorbită de aproximativ 60 milioane de oameni din întreaga lume. Din moment ce provine din latină și greacă, este relativ ușor să înveți această limbă dacă știi deja una dintre aceste două limbi din timpul școlii. La fel ca în cazul limbii spaniole sau franceze, învățarea limbii italiene vă poate ajuta să vă asigurați locuri de muncă mai bune și în viitor (mai ales dacă intenționați să lucrați pentru o companie europeană).

Portugheză
Portugheza este o limbă oficială a Braziliei și Portugaliei, și este, de asemenea, utilizată pe scară largă pe diferite teritorii din Africa (Angola sau Mozambic). De fapt, conform unor estimări din diverse studii, există aproximativ 270 milioane de persoane care vorbesc portugheza astăzi.

 Concluzii
Deși învățarea de limbi noi vine cu o mulțime de beneficii pentru dvs., indicat este să învățați limbi care sunt foarte căutate în prezent și care vor folosi și în viitor.

Limbile menționate mai sus sunt cele mai frecvent utilizate la nivel mondial. De aceea, învățarea lor este o idee fantastică dacă scopul dvs. este de a începe o afacere internațională.

Însă, oricare ar fi obiectivul dvs., asigurați-vă că vă ocupați timpul folosind o modalitate interesantă de a vă face procesul de învățare mai distractiv.

Sursa: hrnews.com