Există numeroase întrebări cu privire la viitorul pieţei muncii. Incertitudinea încă pluteşte în aer în jurul acestui sector, având în vedere schimbările puternice la care a fost supus.

Studiul Accenture – Viitorul muncii 2021 („Accenture Future of Work 2021”) a scos la suprafaţă că din peste 9.000 de lucrători din întreaga lume, cei mai mulţi îşi doresc un model hibrid de lucru, împărţit între munca de la distanţă şi cea de la birou.

Potrivit datelor, este uşor de înţeles de ce a devenit atât de atrăgătoare munca de la distanţă. Acest model de lucru reuneşte ce este mai bun din ambele lumi – confortul casei şi productivitatea. Potrivit studiului, cei care aveau un model de lucru hibrid în timpul pandemiei de COVID-19 aveau o sănătate mintală mai bună, relaţii de muncă mai puternice şi erau mai predispuşi să se simtă implicaţi ca urmare a muncii pentru organizaţiile lor. De asemenea, au experimentat mai puţine epuizări decât cei care şi-au desfăşurat în totalitate activitatea de la birou sau complet de la distanţă.

Citește mai mult: https://www.bursa.ro/supliment-hr-viitorul-muncii-un-model-de-lucru-hibrid-23416341