Salarium, prima platformă din România pentru plata avansului salarial, anunță încheierea unui parteneriat cu Alpha Bank România, una dintre principalele bănci de pe piața locală și susținător al comunității fintech. Aplicația Salarium permite accesul instant al angajaților la sume în avans din salariul propriu, în orice zi a săptămânii și la orice oră.

Transferul de fonduri este realizat în timp real, printr-o platformă de plăți certificată de Alpha Bank România și dezvoltată de cele mai mari organizații de plăți din lume. Această tehnologie inovatoare – Mastercard Money Send, respectiv VISA Direct – oferă clienților Salarium o experiență simplă, rapidă și sigură în transmiterea de fonduri, prin simpla înregistrare a cardului în aplicația Salarium, indiferent de banca emitentă, pentru a permite încasarea instantanee a sumei solicitate.

 

„Lansăm o soluție modernă, care răspunde unei nevoi reale a salariaților, de a accesa în avans, nemijlocit, instant și în siguranță sume din salariu. Noul serviciu consolidează sentimentul angajatului de libertate, autonomie și securitate financiară. Soluția se aliniază inițiativelor companiilor din România de a îmbunătăți viețile angajaților. Salarium este un beneficiu salarial atractiv pentru companiile care investesc în măsuri de atragere și păstrare a angajaților”, a declarat Alina Ștefan, CEO Salarium Fintech.

„Credem cu tărie că experiențele de plată instant vor fi noua normalitate, astfel că dorim să facem un pas înainte și să susținem un fintech local cu infrastructura adecvată. Alpha Bank asigură o platformă de plăți în timp real, susținută de securitatea de top a schemelor de plată, cu o largă adresabilitate, dat fiind că majoritatea consumatorilor au un card la îndemână și fiind astfel o opțiune mult mai convenabilă pentru plăți, rambursări, reduceri sau orice alte activități ce necesită inovație și rapiditate”, a declarat, Viorel Vasile, Director Unitatea Carduri Alpha Bank Romania.

Platforma Salarium a fost lansată la începutul acestui an și a fost deja adoptată de mai multe companii care au căutat să eficientizeze astfel procesul de acordare a avansurilor, să reducă birocrația și timpii de lucru, să simplifice efortul departamentelor de salarizare și să rezolve problema fluctuației de numerar asociate cererilor de avans din salariu.

Creșterea gradului de adoptare a acestei soluții, creată de un start-up local, se va realiza prin intermediul unor parteneriate cu operatori mari în domeniul serviciilor de integrare payroll, BPO (business process outsourcing), bancar sau HR.

Ultimele tendințe internaționale din domeniul beneficiilor corporate se axează pe nevoia angajaților de autonomie și bunăstare. Angajații doresc să-și poată accesa veniturile oricând au nevoie. Acest aspect, alături de direcția de dezvoltare a economiei de consum, în care plata serviciilor oferite este realizată instant, creează condițiile ideale pentru dezvoltarea serviciilor Salarium, din categoria early wage sau salary on-demand. În acest context, astfel de soluții tehnologice au potențialul de a fi adoptate de companii și integrate într-o măsură mai mare în pachetele de beneficii corporate.

Salarium Fintech este prima soluție de plată instant a avansului salarial și de educație financiară din România. Prin intermediul aplicației mobile Salarium, disponibilă  în Google Play și AppStore angajații au posibilitatea să solicite avansuri salariale, fără comisioane sau dobânzi, pentru zilele lucrate până la momentul solicitării.