Beneficiile extrasalariale sunt o componentă importantă atunci când vorbim despre atragerea de noi talente în companie, despre creșterea gradului de retenție și despre a avea angajați cât mai mulțumiți în locul în care aceștia își desfășoară activitatea.

Tichetele de masă rămân în topul celor mai populare beneficii extrasalariale și în 2022, 20% dintre angajatori plănuind să le ofere și în acest an, o arată un studiu recent eJobs. Tichetele de masă, vor fi emise exclusiv în format electronic, începând cu 1 februarie 2022, în urma unei directive legislative. Acestea sunt o modalitate excelentă de a fideliza și de a recompensa angajații, fiind o alegere care oferă și deductibilități fiscale pentru companii.

Una dintre soluțiile moderne de plată cu cea mai mare popularitate, cardurile de masă Up Dejun, emise de Up România (companie emitentă de carduri de beneficii extrasalariale), contribuie la o reducere a costurilor cu până la 37% pentru companii, comparativ cu acordarea aceleiași valori sub forma unei prime în bani sau a unei creșteri salariale.

Astfel, angajatorul se bucură de avantaje fiscale substanțiale, de un instrument modern de fidelizare și de retenție a echipei.

Soluții moderne de plată pentru beneficiile extrasalariale

Up România, companie care deține un ecosistem digital integrat, oferă soluții cu avantaje fiscale care susțin creșterea motivării (Up Dejun), creșterea bucuriei (Up Cadou), creșterea relaxării (Up Vacanță), creșterea inspirației (Up Cultură). Up MultiBeneficii (platforma de beneficii extrasalariale fixe și flexibile) reprezintă soluția ideală pentru a oferi angajaților opțiunea de a-și alege beneficiile în funcție de preferințele lor.

Up Dejun (card de masă) –  soluția ideală pentru a crește motivarea angajaților.
Angajatorii pot oferi salariaților cel mai popular beneficiu extrasalarial pe un suport electronic, Up Dejun, cardul care poate fi folosit la cumpărăturile alimentare sau în rețeaua restaurantelor partenere. Utilizatorii cardului de masă au posibilitatea fie să plătească contactless pentru sume mai mici de 100 lei, fie să  plătească cu telefonul. Sumele alimentate pe card sunt scutite integral de plata contribuțiilor patronale și salariale, singurul impozit aplicabil fiind cel pe venit, în cuantum de 10%.

Up Cadou (card cadou) –  solutia ideală pentru a crește bucuria angajaților.
Angajatorii pot oferi salariaților proprii Up Cadou cu ocazia Paștelui, Crăciunului și a sărbătorilor similare ale altor culte religioase, copiilor minori ai acestora cu ocazia zilei de 1 iunie, precum și angajatelor, cu ocazia zilei de 8 martie. Sumele aferente cardurilor Up Cadou sunt scutite de contribuții sociale și de impozitul pe venit  în limita de 300 de lei/ persoană, conform prevederilor legale. Sumele alimentate prin cardul cadou pot fi alocate din bugetul cheltuielilor sociale și sunt deductibile fiscal până în limita a 5% din valoarea cheltuielilor cu salariile personalului.

Up Vacanță (card vacanță) – soluția ideală pentru a crește relaxarea angajaților. Cardul Up Vacanță este un instrument de plată prin intermediul căruia compania economisește până la 37% față de o primă de vacanță în bani. Acest beneficiu extrasalarial are deductibilitate fiscală și scutire de contribuții patronale și salariale în limita a 15.300 lei anual. Acordat angajaților cu contract individual de muncă, sumele aferente se acordă angajaților pentru acoperirea unor cheltuieli ocazionate de efectuarea concediului de odihnă în regim de turism intern. Cardul poate fi folosit pentru toate tipurile de servicii turistice: cazare, masă, transport, agrement și tratamente balneare, existând obligativitatea de a avea cel puțin o noapte de cazare.

Up Cultură (card cultură) – soluția ideală pentru a crește inspirația angajaților.
Up Cultură este cardul pe care angajatorii îl oferă propriilor angajați interesați să beneficieze de experiențe culturale precum: proiecții cinematografice, acces la muzee și galerii, bilete la spectacole, cărți și albume muzicale, târguri și expoziții, festivaluri, piese de teatru. Up Cultură este soluția prin care angajații au acces la un card cu o valabilitate de 4 ani de la data emiterii și poate fi folosit doar de beneficiar, pentru bucurii și pasiuni care să-l ajute să fie mai inspirat și mai echilibrat.

Pe lângă instrumentele moderne de beneficii extrasalariale fixe pe care angajații le pot oferi în cadrul companiei, Up România a creat și Up MultiBeneficii, platforma în care angajații își pot personaliza beneficiile dorite în funcție de preferințe. Up MultiBeneficii este locul de unde angajatorii pot gestiona eficient oferta de beneficii fixe sau flexibile pentru salariați, pot vedea care sunt avantajele fiscale pentru companie, pot beneficia de o logistică simplificată pentru departamentul de HR și pot descărca rapoarte emise direct din platformă. Pentru angajați, Up MultiBeneficii înseamnă flexibilitate în destinația fondurilor oferite de angajator, consultarea ofertelor existente și acces la aplicațiile mobile care ușurează întregul procesul de folosire a cardurilor valorice.

Vă invităm sa accesați www.upromania.ro și să descoperiți care sunt beneficiile extrasalariale potrivite și adaptate nevoilor propriei companii.