Discuția despre importanța educației continue pentru manageri și antreprenori a scos în evidență una dintre etapele de bază, și anume urmarea unui program de MBA. Prima întâlnire, organizată de EventsOnline.ro împreună cu Bucharest Business School, a fost moderată de Vasile Strat – Dean Bucharest Business School, și i-a avut ca invitați pe: Alin Angheluță – Board Member MIB SA, profesor în cadrul programelor de MBA, Adina Crăciunescu – Managing Partner DIANA Group, Marius Andron – Operational Manager, Laboratory Division, Regina Maria.

Invitații au vorbit despre impactul pe care îl prezintă un program de MBA în carieră, precum  și în dezvoltarea personală, au împărtășit din experiențele proprii și au scos în evidență avantajele de care s-au bucurat.

”Un program de MBA este un drum introspectiv pe care îl parcurgi pentru a-ți da seama ce ți se potrivește, cum poți să te dezvolți într-o manieră care să-ți aducă mai mare satisfacție, iar beneficiul cel mai mare este faptul că îți dă senzația că poți cuprinde imaginea de ansamblu a business-ului, interconectivitatea departamentelor și oamenii cheie”, este una dintre ideile împărtășite de către Adina Crăciunescu – Managing Partner DIANA Group.

Marius Andron – Operational Manager, Laboratory Division, Regina Maria, a vorbit despre conceptul de networking, un beneficiu care apare pe parcursul programului de MBA:

”Interacțiunile pentru fiecare an în parte cred că se conturează diferit de la grupă la grupă și cred că fiecare om în parte, prin individualitatea pe care o aduce anului, își creează propria vibrație. Fiecare participant al MBA-ului vine cu experiențe și proiecte din diverse domenii și toate adunate nu doar că te învață, ci capeți o atitudine de respect față de persoane cu care, în mod normal, nu ai fi interacționat și nu ai fi considerat că îți aduc un plus de valoare. Acest program reușește să pună oamenii din atât de multe zone în așa fel încât, inevitabil, ajungi să înveți din experiența fiecăruia”.

Ecuația aceasta – knowledge plus networking – îți dă foarte multă încredere în tine și în capacitatea ta de manager și acest lucru se observă la foarte mulți cursanți. Ei, practic, cresc ca lideri și își asumă mai multe responsabilități”, completează Alin Angheluță – Board Member MIB SA.

Concluzia întâlnirii a fost subliniată de Vasile Strat – Dean Bucharest Business School: Cele 3 lucruri pentru care cineva vine să facă un MBA sunt: knowledge, recunoaștere certificată printr-o diplomă și network”.

 

EventsOnline.ro este platforma evenimentelor business și profesionale. Abonează-te gratuit la newsletter-ul EventsOnline, aici, și poți primi alerte săptămânale cu evenimente din domeniul care te interesează. Platforma EventsOnline.ro este administrată de Oameni și Companii.

Bucharest Business School, din cadrul Academiei de Studii Economice din București, a fost înființată în 2014 și are două programe internaționale de MBA: programul Româno – Francez INDE MBA și programul Executive MBA Româno-Canadian.