În perioada 27 martie – 2 aprilie 2023 locuitorii orașului Popești-Leordeni și cei ai comunei Chiajna sunt încurajați să se implice activ în protecția mediului înconjurător prin colectarea separată a deșeurilor electrice și electronice.

ECOTIC, alături de partenerii săi, Primăria Orașului Popești-Leordeni, Primăria comunei Chiajna și Blue Planet, organizează două campanii de colectare deșeuri de echipamente electrice și electronice (inclusiv becuri și neoane) în Popești-Leordeni și Chiajna.

Conform studiului “Obiceiurile populației României cu privire la echipamentele electrice de mici dimensiuni”, dezvoltat de ECOTIC în 202210,5% din echipamentele de mici dimensiuni analizate și care se află în casele românilor sunt păstrate chiar dacă sunt nefolosite sau stricate. Unul dintre principalele motive, invocat de 32% dintre respondenți, a fost necunoașterea modalităților de debarasare.

În acest context, ECOTIC, alături de partenerii săi, pune la dispoziția locuitorilor din Popești-Leordeni soluții de predare spre reciclare:

  • Predare la punctele de colectare (program: 08:00 – 16:00):
  • Amurgului, nr. 2C
  • Pavel Ceamur, nr. 16
  • Leordeni, nr. 122
  • Preluarea GRATUITĂ de la domiciliu a deșeurilor voluminoase. Comanda de preluarea se va face telefonic la numărul de telefon 0371 470 331.

 

Locuitorii din Comuna Chiajna au la dispoziție următoarele soluții de predare:

  • Predare la punctele de colectare (program: 08:00 – 16:00):
  • Gării, nr. 1-3
  • Tineretului, nr. 37-39
  • Preluarea GRATUITĂ de la domiciliu a deșeurilor voluminoase. Comanda de preluarea se va face telefonic la numărul de telefon 0371 443 854.

 

Pentru a încuraja comportamentul responsabil, organizatorii oferă premii. Fiecare persoană care predă minimum 15 kg cumulate va primi un premiu instant.

“ Campaniile pe care Blue Planet Services le desfășurăm împreună cu ECOTIC sunt dovada implicării în protecția mediului și în încurajarea comportamentului responsabil în ceea ce privește colectarea corectă a deșeurilor electrice. Suntem încrezători că aceste campanii vor fi primite cu entuziasm de către locuitorii celor două localități și că vom contribui împreună la protecția mediului”, declară Adrian Duca, Blue Planet Services.

Detaliile campaniei sunt disponibile pe www.ecotic.ro