Câți dintre noi nu suferă de stres, anxietate sau chiar depresie? Aceste întrebări sunt apăsătoare și greu de gestionat, atât pentru cei care le adresează cât și pentru cei care trec prin aceste stări emoționale. Iar dacă mulți oameni au dificultăți în a vorbi despre emoțiile și trăirile lor, locul de muncă este un mediu care descurajează mai mult exprimarea din acest punct de vedere. De aceea, este crucial ca angajatorii să creeze un mediu de lucru în care sănătatea mintală a angajaților să fie ocrotită.
Multe organizații au lipsuri la capitolul “wellness” când vine vorba de sănătatea mintală a angajaților. Chiar dacă majoritatea programelor corporate pun accent pe beneficii extrasalariale, asigurări medicale sau facilități pentru săli de fitness, corpul este doar jumătate din ecuație. Sănătatea minții are nevoie de la fel de multă (sau chiar mai multă) atenție, mai ales dacă observăm efectele pe care stresul mintal le are asupra sănătății fizice (creșterea tensiunii, tulburări hormonale și insomnii, doar să dăm câteva exemple).
Dacă un angajat suferă și munca lui are de suferit. Stresul la locul de muncă, anxietatea și alte tulburări duc la pierderea interesului față de muncă, pierderea concentrării și productivității per total. Pentru a descoperi mai multe insight-uri despre de ce este importantă sănătatea mintală a angajaților și ce pot face angajatorii ca să îi susțină, am stat de vorbă cu Răzvan-Gabriel Zaharia, specialist în sănătate organizațională.
Citește mai mult: evolvetoday.ro