Serviciul Român de Informații (SRI) este autoritatea statului care se ocupă de obținerea și valorificarea informațiilor. Altături de SIE (Serviciul de informații Externe), SRI este principalul serviciu care previne și contracarează ameninţările la adresa securităţii naţionale, fiind o componentă a sistemului naţional de apărare, ordine publică şi securitate naţională, potrivit informațiilor care se regăsesc pe site-ul oficial al instituției.

SRI a dat recent startul recrutărilor și a publicat un ghid informativ adresat persoanelor care doresc o carieră în Serviciul Român de Informații. Deși Serviciul Român de Informații este o instituție publică, o bună parte din activitatea sa este secretă, motiv pentru care discreția este mai mult decât vitală.

Ce joburi sunt disponibile la SRI

Activitatea SRI presupunea culegerea și analiza informațiilor, aspecte care implică riscuri, vulnerabilități sau amenințări la adresa securității naționale. Prin urmare, cele mai căutate locuri de muncă din cadrul SRI sunt: ofițer operativ, ofițeri analiști, specialiști tehnici. Punctual, instituția caută să angajeze și experți în diverse domenii de activitate, care asigură suport dedicat misiunilor Serviciului.

Citește mai mult: wall-street.ro